Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

MHP'den 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı

MHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Zerrin Çalışkan Yöndem 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

  • Ege Postası
  • 07.03.2013 - 14:14
İZMİR- Yöndem mesajında;  “1987 yılında, çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle grev yaparken hayatını kaybeden işçi kadınların anısına, 8 Mart günü Dünya Kadınlar Günü olarak kabul edilmiştir. Ülkemizde 1921 yılından itibaren kadınlar günü kutlanmaya başlanmıştır. Cumhuriyetin ilanıyla beraber Türk Kadınının toplumsal, kültürel, siyaset ve çalışma hayatı başta olmak üzere her alanda büyük bir inkılap hareketi başlamıştır. Atatürk’ün öncülüğünde gerçekleştirilen yenilikler ve eğitim hamleleriyle Türk Kadınının hayatın her alanında etkin ve muvaffak olması amaçlanmıştır. Ulu Önder Atatürk’ün “Ey kahraman Türk Kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın” sözleri, tarihin her döneminde vatanını savunmaya hazır Türk Kadınının fedakarlığını ifade etmektedir.

Türk Kadınları,1930 yılında belediye meclislerine,1933 yılında muhtarlığa,1934 yılında milletvekilliğine seçme ve seçilme hakkı elde etmişlerdir.

Kadınlarımızın siyasi haklar elde etmesi kadar mühim olan diğer bir unsur, kadınların siyasi haklarını bilinçli olarak kullanmaları ülke meselelerine hakim bireyler olarak ülke yönetiminde yer almalarıdır.

Ancak bugün; Kadınlarımızın hak ve özgürlüklerini kısıtlayan her türlü etkenin ortadan kaldırıldığı, sosyal, kültürel, iktisadi her alanda, yaşanılan sıkıntıların giderildiğini ifade etmek isterdik. Fakat ne yazık ki, ülkemizin içinde bulunduğu vahim durum iyimser bir tablo çizmemize engel teşkil etmektedir.

Öyle ki, AKP iktidarında kadın sorunları üzerine yapılan girişimlerin ne ölçüde yeterli olduğu sorusuna ise;

2013 yılının Türkiye’sinde halen okuma yazma bilmeyen, iş yerinde çalışma şartlarının zorluğundan yakınan, evlerinde ve sokak ortasında şiddete maruz kalan hatta öldürülen kadınlarımızın durumu yanıt olmaktadır

Ayrıca, günümüzde kadınlara yönelik şiddet ve istismarın, kadın cinayetlerinin, çocuk gelinlerin arttığını görüyoruz.

Bu nedenle; Aile birliğinin sağlanmasını, kadınlara yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılığın önlenmesini amaçlayan Milliyetçi Hareket Partisi, kadınlarımızın daima yanında olmaya ve mevcut sorunların giderilmesi için çalışmalarına devam edecektir. Toplumumuzun temeli olan kadınlarımızın sorunları hepimizin sorunu, sevinçleri hepimizin sevincidir.

Özverinin, ahlakın ve sevginin temsilcisi olan Türk Kadınları bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da aziz milletimizin geleceği olmaya devam edecektir.

Başta şehit annelerimiz ve vatan müdafaasına katılmış kahraman kadınlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızın “Dünya Kadınlar Gününü” kutluyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” Dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.