Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Yağmur ve Denizden Uzak 4 Yıl’ Etkinliği'ne geniş katılım

‘Yağmur ve Denizden Uzak 4 Yıl’ Etkinliği'ne geniş katılım

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın demir parmaklıklar ardında 4.yılı geride bırakması nedeniyle CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın önünde Balbay’ın çocuklarının isimlerinden yola çıkarak “ Yağmur’a ve Deniz’e Hasret 4 Yıl” isminde etkinlik düzenlendi. . Balbay’a gönderilmek üzere vatandaşlar duygu ve düşüncelerini kağıda dökerken etkinliğin sonunda güvercinler havaya bırakılırken, karanfil dağıtıldı. Balbay’ın annesi Melek Balbay, babası Fevzi Balbay’la kardeşi Suat Balbay da etkinliğe katıldı

  • Ege Postası
  • 06.03.2013 - 15:21
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Ergenekon davası kapsamında tutuklu olarak yargılanan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın demir parmaklıklar ardında 4.yılı geride bırakması nedeniyle CHP İzmir Örgütü’nde eylem vardı. CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın önünde Balbay’ın çocuklarının isimlerinden yola çıkarak “ Yağmur’a ve Deniz’e Hasret 4 Yıl” isminde düzenlenen etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediye Başkanvekili Hüseyin çalışkan, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel,ilçe başkanları, il yöneticileri ve meclis üyeleriyle, Balbay’ın annesi Melek Balbay, babası Fevzi Balbay’la kardeşi Suat Balbay da katıldı.

MEKTUBU OKUNDU

Etkinliğe katılan partililer ellerinde Balbay’ın fotoğrafının olduğu ve ‘ne Mustafalar biter ne de mücadelemiz’, ‘Halk Silivri’de hükümet nerede’, ‘Silivri’de vicdan yok’ yazılı dövizleri taşırken, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” ve “ hainler mecliste yurtseverler hapiste” sloganları attılar. Balbay’a gönderilmek üzere vatandaşlar duygu ve düşüncelerini mektup olarak yazarak hazırlanan kutuya bıraktı. İl yöneticileri Ülkümen Rodoplu ve Dilek Bilgin Balbay’ın gönderdiği mektubu okudu. Etkinliğin sonunda güvercinler havaya bırakılırken, karanfil dağıtıldı.



YÜKSEL: BALBAY’IN ENERJİSİ BİZE ULAŞIYOR

Balbay’ın 1440 gündür tutuklu  ve 740 gündür de hücrede tutulduğunu belirterek konuşmasına başlayan İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “ Sadece Balbay tutuklu değil. Milli irade de tutuklu…Balbay’ın ne suç işlediğini bilen var m? Bizim bildiğimizle savcıların suçlamaları örtüşmüyor” dedi. Balbay’ın hem baba hem de evlat olduğunun altını çizen Yüksel, “ O halkına hasret halkta ona hasret…Onun enerjisini demir parmaklıklar arasında tutamazlar. Balbay’ın enerjisi bize ulaşıyor. Esaret evi eser evine dönüştü.6. kitabı ‘o mektubu ben yazdım’ı kendisine gönderilen mektupları derleyerek yazdı. Yeni gönderilecek mektuplarla 7’inciyide yazacak” dedi. 18 Şubat’ta Balbay’la görüştüğünü ve 4. Yargı paketi için Balbay’ın ‘hukuku matruşkaya çevirdiler’ yorumunu yaptığını belirten Yüksel, “ Bu yargı paketleri birilerinin işine yarıyor ancak Balbay içerde yatmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.





ENGİN: KALEMLE DARBE Mİ YAPILIR

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin,Balbay’ın neyle suçlandığını bilmeden cezaevinde dördüncü yılı geride bıraktığını ifade ettikten sonra, “  Adalet istiyoruz. Sabırlı olsun dirensin... Bu düzen bitecek. Yurttaşlarımıza güveniyoruz. Balbay’ın çocukları Deniz ve Yağmur gibi bizlerde ona kavuşmayı bekliyoruz. Senaryolarla tutukluluk devam ediyor. Dünyanın neresinde görülmüş kalemle darbe yapmak. Bunu İzmirliler olarak reddediyoruz” dedi.

KARAEGE BALBAY’A SESLENDİ

Balbay’ın İzmir gibi mücadeleci olduğunu ve hiçbir zaman yılmayacağını ifade eden CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, “ Buradan haykırıyoruz. Adalet istiyoruz, Balbay’ı aramızda görmek istiyoruz” derken, Balbay’a seslendi ve, “ Bu kötü günler geçecek. Dualar seninle…Yaşanacak çok şey var. Karşıyaka’da Kordon’da hep beraber İzmir şarkılarını söyleyeceğiz” dedi.



ANNE VE BABA BALBAY DA KONUŞTU

Balbay’ın annesi Melek Balbay ise yaptığı konuşmada, “ Oğlumun yanına gittiğimizde hep elimiz boş dönüyoruz. İnşallah bu sefer dolu döneceğiz. Destek olan herkese teşekkür ederiz. Bu dünya kimseye kalmadı. Şimdiki padişahlara hiç kalmaz” derken, baba  Fevzi Balbay ise, “ İnşallah yakında zamanda ona kavuşacağız. Bize ilk günden itibaren destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

BALBAY NELER YAZDI'
Balbay, mektubunda şunları dile getirdi: "Temsil etmekte gurur duyduğum İzmir'in güzel insanları, ayrılık duvarlarını mücadele zeminlerine çevirdiğimiz yürekli kardeşlerim, can dostlarım. Adalet arayışını zulme direnişin sembolü haline gelen Silivri kalesinden hepinize selamlar, saygılar sunuyorum. Hasretlerime bir an önce kavuşma duygularımı paylaşıyorum. Milyonlarca bedende tek yürek attığımız sevgili kardeşlerim, yeri geldikçe Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde birincilikle mezuniyetimi gururla dile getiriyorum. Çünkü o diploma bana yaşamım boyunca 'Hedeflersen başarırsın' inancını verdi. Şimdi en az onun kadar değerli bir diplomam daha var CHP İzmir milletvekilliği. Bu diplomayı Silivri üniversitesinden sizin önünüzde verdiğim sınavlar sonucu aldığıma inanıyorum. Bu diplomayı bana siz verdiniz. Bir kez daha söz veriyorum ki ömrüm boyunca bu diplomayı hak etmek için çalışacağım. Sevgili dostlar, gönlüm isterdi ki sizi başkentte temsil edeyim, her nefeste yanınızda olayım. Neylersiniz ki burası Türkiye. Dağdaki teröristlerin yurtdışına buyur edildiği, gazeteci, milletvekili, asker, avukat, akademisyen, üniversite öğrencilerinin terörist ilan edilip yurt dışına kaçabilir diye hapsedildiği bir ülkede yaşıyoruz. Her şeye rağmen vicdanım rahat. Adalet, hak hukuk arayışından ödün vermemenin aynı zamanda İzmir'i temsil etmek olduğuna inanıyorum. Kalemim iktidar yağcılığı yapmadan, halkım ve ülkenin çıkarları için kullanmanın, yurtta barış dünyada barış hedefine mürekkep olmanın İzmir'i temsil etmek olduğuna inanıyorum."




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.