Dolar 34,1585
%0.07
Euro 38,1984
%-0.12
Altın 2.913,770
%-0.67
Bist-100 9.775,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin ve Akay arasında bu kez de kırsal polemiği çıktı

Engin ve Akay arasında bu kez de kırsal polemiği çıktı

Belediye yasası ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanması kararı alınan ilçelere yönelen CHP ve AK Parti, benzer bir sistemle programlarını gerçekleştirmesi kentte yeni bir polemiğe neden oldu. AK Parti İl Başkanı Akay’ın, “Bizi görünce çalışmaya başladılar, ama karıncaların hızına yetişemezler” çıkışının ardından CHP İl Başkanı Ali Engin, AK Parti’nin ‘karınca modeline’ gönderme yaparak, “AK Parti karınca modeli diyor da 100 köyü gezdiler m? Karıncaya haksızlık olur. Karınca çalışkandır. AK Parti’nin modeli bence bukalemun modeli…Sorunlar hükümet kaynaklı ortadayken tarım, hayvancılık ve üreticinin desteklenmesi gibi birçok konuda ne açıklama yapıyorlar merak ediyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 20.03.2013 - 14:23
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Yaklaşan yerel seçimler öncesi İzmir’de partiler kırsala yöneldi. AK Parti İl Teşkilatı’nın ‘karınca modeli’ adını verdiği ve ‘bir kırsal bir metropol’ sloganıyla gerçekleştirdiği ziyaretler kırsalda Bergama ve Tire’ye başlarken, CHP İzmir İl Örgütü’de Bayındır, Ödemiş ve Tire’ye çıkarma yaptı.
Belediye yasası ile birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanması kararı alınan ilçelere yönelen CHP ve AK Parti, benzer bir sistemle programlarını gerçekleştirirken, köylere dağılan milletvekilleri ve partililer tarım, hayvancılık ve üreticinin desteklenmesi gibi birçok konuda köylüyü dinliyor.

AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın CHP’nin, köy ziyaretlerinde AK Parti’yi taklit ettiğini belirterek, ““CHP rol çalıyor. Örnek alınmak, taklit ve takip edilmek güzel. Bizi görünce çalışmaya başladılar, ama karıncaların hızına yetişemezler” demesinin ardından CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin iki günlük köy ziyaretlerinin değerlendirmesini yaptı. AK Parti’ye yüklendi.

“KÖYLÜYÜ GÖZDEN ÇIKARDILAR”

İlk defa kırsal ziyareti yaptıklarına yönelik bir algı yaratılmaya çalışıldığını, köy ziyaretlerini CHP İzmir’in yaz sonunda Kınık Bergama ve Ödemiş’te başlattığını belirten Engin,köylerdeki seçmenin kafasında CHP’yle ilgili hiçbir sorunun olmadığını altını çizdikten sonra şunları söyledi; “ Bu ziyaretleri seçimden kısa bir zaman önce değil şimdi yapmak lazım. Birgi kirliliği var. Vatandaş sorunla baş başa… Sorunların çözümünün hükümet olduğunu biliyorlar. Bizde muhalefetiz. Sorunları hem tespit ediyoruz, hem de yeni bir tarım politikasını ortaya koyuyoruz. Mazot vergisiz olacak, havza planlaması yapılacak, teşvikler gelecek...İncirde üzümde pamukta dövizden dolayı rekabet edilemiyor. İçerde planlama yok. Fazla üretimden dolayı fiyat düşüşleri oluyor. Sütte de ette de…Canlı hayvan ithalatını serbest bıraktılar. Bunu anlattık. Karşılık buldu.AKP’nin tercihi köylüyü gözden çıkardığını görüyoruz. Köylü nüfusu da azalıyor. İzmir’de yüzde 9…Köylü de bizim vatandaşımız… Süt üretilmezse patates üretilmezse, mısır üretilmezse şehirdeki insanlar ne tüketecek. Bunun farkında değiliz. AKP ise dışarıdan alalım mantığında. Köylüde müthiş bir işsizlik var. Borç yükü altındalar” dedi.

“BUKALEMUN MODELİ”

CHP İzmir Milletvekilleriyle birlikte yoğun bir programı geride bıraktıklarını ifade eden Engin, AK Parti’nin karınca modeline gönderme yaparken şunları söyledi; “ 100 köyü ziyaret ettik. AK Parti karınca modeli diyor da 100 köyü gezdiler m? Karıncaya haksızlık olur. Karınca çalışkandır. AK Parti’nin modeli bence bukalemun modeli…Sorunlar hükümet kaynaklı ortadayken tarım ve hayvancılık, üreticinin desteklenmesi gibi birçok konuda ne açıklama yapıyorlar merak ediyorum. 10 yıldır yapılmayanlar ortada…Köylüler AK Parti’den umudunu tüketmiş bir talepleri yok”

“DEVLETİN MEMURU HERKESE EŞİT OLMAK ZORUNDA”

AK Parti’nin Bergama, Karabağlar, Tire ve Buca’da yaptığı toplantılara
Bürokratlarında katılmasına tepki gösteren Engin, “Bürokratın yapacağı bir şey var m? Mazot fiyatlarını düşürebilir mi bürokrat'2B’deki arazi değerlerini düşürebilir m? Bu bir siyasi karar.Siyasetçi ne derse bürokrat onu uygular. Sorunlar zaten tespit edilmiş durumda. Bürokratın gidip bir şeyi tespit etmesine gerek yok. Meclis’ten karar alıyorsun sonra bürokrata ‘söyle bakalım ne yapacağız’ diyorsun. Çok tutarsız ve popülist bir yaklaşım.AK Parti İl Başkanının yanında müdürler var. Türkiye bunu görmemişti. Devletin memuru herkese eşit olmak durumda. Yapılanlar siyasi çalışma... Biz belediye başkanımızı bile bu ziyaretlere katmadık. Çünkü kamu görevlisi…” diye konuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.