Dolar 34,1585
%0.07
Euro 38,1984
%-0.12
Altın 2.913,770
%-0.67
Bist-100 9.775,00
%-0.55

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tire'de gündem Başkan Çiçek

Tire'de gündem Başkan Çiçek

Son dönemlerde AK Parti ve CHP’nin yakın markajına giren Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e CHP’nin kapılarını kapatan CHP Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör’e tepki, Çiçek’e mesaj İl Başkanı Ali Engin’den geldi; “Tire belediye başkanımız partimize gelebilir. Buna hiçbir itirazımız olmaz. Kimsenin de olmaması lazım”

  • Ege Postası
  • 19.03.2013 - 16:51
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 2009 yerel seçimlerinde DP'den seçilen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in, AK Parti ve CHP'nin yakın markajı altına girdiği iddiaları yaklaşan yerel seçimler öncesi artarken, CHP kanadından gelen farklı açıklamalar kulisleri hareketlendirdi. CHP Tire İlçe Başkanı Mustafa Güngör’ün "DP'li Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in CHP'den aday olacağı söylentisi partimizi karıştırmak için maksatlı olarak çıkarılıyor. Aday aramıyoruz. CHP'nin 3 yıldır Tire'de yakaladığı yükseliş sayın Çiçek'in iştahını kabartsa da partimize üye bile olmayan birinin adaylığını başta ilçe örgütü olmak üzere CHP tabanı asla kabul etmeyecektir. Tire'de, CHP'nin belediye başkan adayı var. Tire'de CHP'den aday adayıyım" demesi CHP örgütünde buz gibi hava estirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun her yerde ‘CHP’nin kapısı herkese açık’ çağrısı yapmasına rağmen, Tire İlçe Başkanı Güngör’ün belediye Başkanı Çiçek’e CHP’nin kapılarını kapatmasına CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin tepki gösterdi.

TİRE'DE BAŞKAN ÇİÇEK BİLMECESİ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÇİÇEK PARTİMİZE GELEBİLİR
Herkesimden ve her partiden insanın CHP’ye üye olacağını ifade eden Engin, “ Bizim ‘şu kişi CHP’ye gelmesin, bu kişi kayıt olmasın’ deme durumumuz yok. İlçe başkanımızın bunu kastetmemiş olduğunu umuyorum. Partiye üye olmak başka partinin adayı olmak başka. Belediye başkanımız ya da herhangi bir insan CHP’ye üye olduğunda illa aday olacak diye bir şey yok. Tire belediye başkanımız partimize gelebilir. Buna hiçbir itirazımız olmaz. Kimsenin de olmaması lazım. Aday olmak için kurallar belli. Anket yapılacak, eğilim yoklaması yapılacak. İlçe başkanımızda aday olabilir. Yeni üye olanda. Herkes eşit bu süreçte. İlçe başkanımız ‘adayımız bellidir’ demiş. Adayımız belli değil. Daha bunu belirlemek için zaman var” ifadeleri kullandı.

İKİ KRİTERE DİKKAT ÇEKTİ
İlçe başkanlarının belediye başkanlıkları için aday olabileceklerini belirten Engin, bu durumun gerçekleşmesi için iki önemli kriterin olduğunu belirterek şunları söyledi; “Bir parti en fazla oyu alacak kişiyle gitmek ister. Bu kişi ilçe başkanı olursa mutluluk duyarım. Ama sonuç itibariyle belediye başkanlığı adaylığı vatandaşın ve örgütün istemesiyle olur. Ben ilçe başkanları aday olmasın diyemem. Kriterler belli vatandaş ve örgüt ‘evet’ diyecek.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.