Dolar 34,1958
%0.04
Euro 37,9243
%-0.45
Altın 2.916,320
%0.71
Bist-100 9.591,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin’den Aliağa çıkarması: Seçimlere 16 ay var dikkatli olalım

Engin’den Aliağa çıkarması: Seçimlere 16 ay var dikkatli olalım

Aliağa’da son günlerde ilçe örgütüne yönelik şikayetlerin ve belediye başkanlığına adaylık ekseninde hareketliliğin artması nedeni ile Aliağa’ya giden CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ilçe örgütü ile toplantı yaptı. Toplantı sonunda Ege Postası’na değerlendirmelerde bulunan Engin,Aliağa'da belediye başkanının aday olmayacağını ilçe başkanının da adaylığını çok erken açıkladığını belirtti ve, “ Bu tarz durumlar parti için sakıncalı… Daha 16 ay var seçimlere…Dikkatli olmalıyız “dedi. Engin ilçelere ziyaretlerini arttıracağını belirtirken, “Sorunların üstünü örterek değil, fikir alışverişinde bulunarak çözme yolunu seçiyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 27.11.2012 - 21:15
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Aliağa’da Belediye Başkanı Turgut Oğuz’un ‘ aday değilim’ açıklamasının ardından İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan’ın ‘adayım’ açıklamaları ile hareketlenen Aliağa’da farklı bir çok adayın çalışmalar yapmasının yanı sıra bazı delegelerin ilçe yönetimini düşürmek için imza toplama girişimi ve il yönetimine  ilçede yaşanan sıkıntıları dile getirmeleri sonrası gerilen ortama İl Başkanı Ali Engin el koydu.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ilk olarak Belediye Başkanı Turgut Oğuz’u ziyaret etti. Daha sonra ilçe binasında İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve ilçe yöneticilerinin hazır bulunduğu bir toplantı yaptı. Yaklaşık bir saat süren toplantının ardından İl Başkanı Engin ,Belediye Başkanı
 Turgut Oğuz, İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve yönetim kurulu ile birlikte yemek yedi.

ENGİN: PARTİ İÇİN SAKINCALI BİR DURUM
Aliağa zirvesini Ege Postası’na değerlendiren İl Başkanı Ali Engin önemli mesajlar verdi. Engin, “ Belediye başkanımız erken bir şekilde ‘aday olmayacağını’ söylemişti. İlçe Başkanının da adaylığını açıklaması çok erkendi. Parti için sakıncalı bir durum. Toplantıda bunu dile getirdim. Daha 16 ay var seçimlere... Dikkatli olmalıyız.Aliağa’da partiyi nasıl daha da büyütürüz çabamız bu yönde olmalı” dedi.

“KİMSE PARTİNİN ÜSTÜNDE DEĞİL”
İlçe örgütünde büyük bir sorun olmadığını belirten Engin, “ Bütün ilçelerimize bu tarz ziyaretler gerçekleştireceğiz. Belediye başkanlarımız,  ilçe başkanımız ilçe yöneticilerimiz ile bir araya geleceğiz.İlçelerde yöneticilerimizin çoğunu uzaktan tanıyorum. Bu şekilde onlarla da yakın bir iletişime geçmiş oluyorum.Sorunların üstünü örterek değil, yabancılaşarak değil iletişime geçerek uzlaşarak fikir alışverişinde bulunarak çözme yolunu seçiyoruz il olarak. Kimse partinin üstünde değil.Bunun bilincini de aşılamaya çalışıyoruz. İş yapacağız herkes görevini yapacak” dedi.

OĞUZHAN: FAYDALI BİR TOPLANTI OLDU
Aliağa CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ise “İl başkanımızı ağırlamaktan mutluluk duyduk Faydalı bir toplantı oldu. Faaliyetlerimiz hakkında da bilgiler verdik. Herhangi bir sıkıntımız yok” dedi.

NELER OLMUŞTU'
Aliağa'da Belediye Başkanı olan Turgut Oğuz’un “Bir dönem belediye başkanlığı bana yetti. Önümüzdeki seçimlerde aday değilim” açıklaması yaptıktan sonra CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan adaylığını açıklamıştı. Eski milletvekili ve belediye başkanı Hakkı Ülkü’nün de belediye başkanlığına sıcak bakması ile hareketlenen ilçe, kongrede Oğzuhan’a kaybeden Özcan Durmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Eren’in de adaylık için kollarını sıvaması ile farklı bir boyut kazanmıştı. Adaylar arasında ilçede yaşanan mücadelenin yanı sıra Durmaz’a yakın delegelerin ilçe yönetimini düşürmek için imza toplamaya başlaması ve geçtiğimiz hafta il yönetimine ilçede yaşanan sıkıntıları dile getirmesi krizin boyutunu arttırmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.