Dolar 32,6974
%0.11
Euro 35,4811
%0.1
Altın 2.494,520
%-0.68
Bist-100 10.923,00
%0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Erdoğan “kumral” değil “karşı” devrimcidir”

“Erdoğan “kumral” değil “karşı” devrimcidir”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için hazırlanan, “16 Mart’ta kumral devrimci İzmir’de” afişleri CHP’lilerin tepkisini çekti. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, “Erdoğan, ihaleye fesat karışmada ‘devrim’ yaptı! Diktatörlükte devrim yaptı! Ülke mallarını satmakta devrim yaptı! Erdoğan kumral değil karşı devrimcidir” dedi. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise, “Devrimci dediğin boylarınca parayı kasalarında bulundurmak, yolsuzluk yapmak, paraları ayakkabı kutularında saklanmasına izin vermek, milli bayramları yasaklatmaz. Erdoğan olsa olsa karşı devrimci olur” dedi.

  • Ege Postası
  • 10.03.2014 - 18:04
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim öncesi düzenlediği mitinglere ara vermeden devam ediyor. 16 Mart Pazar günü ilk olarak Manisa’da vatandaşlara seslenecek olan Erdoğan, daha sonra İzmir’e geçecek ve Gündoğdu Meydanı’nda partisinin düzenleyeceği mitinge katılacak. Erdoğan’ın İzmir ziyareti öncesi kentin farklı noktalarına siyah zemine yazılı, “16 Mart’ta kumral devrimci İzmir’de” pankartları asıldı. Pankartları hazırlayan ekibin içinde DİSK Ege Bölgesi eski Başkanı, AK Parti Karabağlar Belediye Meclis üyesi adayı Azad Fazla ve ekibi olduğu ortaya çıktı.

"Erdoğan için “kumral devrimci” benzetmesi"haber için tıklayınız

EGE’DE DEVRİMCİ, İÇANADOLU’DA DİNDAR, TÜRKİYE’DE DİKTATÖR
“Kumral devrimci pankartı” CHP’lilerin tepkisine neden oldu. Egepostası’na konuşan CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “Ege’de devrimci, İç Anadolu’da dindar, Türkiye genelinde kindar ve diktatör. Egelilere ‘kumral devrimci’ diyerek ne mesajı vermeye çalışıyorlar. Bununla vatandaşları etkileyebileceklerini düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Vatandan 12 yıldır ne yaptıklarına bakar. Devrimci dediğin boylarınca parayı kasalarında bulundurmak, yolsuzluk yapmak, paraları ayakkabı kutularında saklanmasına izin vermek, milli bayramları yasaklatmaz. Erdoğan olsa olsa karşı devrimci olur” dedi.

KARŞI DEVRİMCİ
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise, “Başbakan dünya tarihe geçecek yolsuzlukta devrim yaptı! İhaleye fesat karıştırmada, sayılamayacak kadar ihaleye fesat karıştırmada, diktatörlükte, yasama ve yargının tüm yetkilerini kendinde toplamada, ülke mallarını satmada, doğayı ve çevreyi katletmede, insan yaşamını hiçe saymada, gezi direnişinde gençlerimizin ve çocuklarımızın yaşamına kastetmede devrim yaptı. Erdoğan Atatürk ilke ve devrimlerinin karşı devrimcisidir. Kumral kelimesi yanlış kullanılmış. Karşı devrimci daha doğru olacaktır. Erdoğan karşı devrimcidir” dedi.     

DEVRİMCİNİN KUMRALI MAHKEMEDE ORTAYA ÇIKACAK!
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de Başbakan Erdoğan için kullanılan, ‘Kumral devrimci” ifadesine tepki göstererek, “Hırsızlıkta devrim yaptıkları kesin. Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmayan borçlanmayı yaparak cebe indirdiler. Devrimcinin kumralı mahkemede nasıl olur ortaya çıkacak. O pankartları yazan da o tarihte buraya gelen de karadır, hatta kapkaradır” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.