Dolar 34,1742
%0.03
Euro 38,1961
%0.08
Altın 2.922,670
%0.08
Bist-100 9.751,00
%-0.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan suçluyu buldu

Erdoğan suçluyu buldu

Erdoğan, Gül arasında yaşanan 'çiftbaşlılık' polemiğinde bakın kimi suçladı.

  • Ege Postası
  • 01.11.2012 - 22:23
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile aralarında yaşanan 'çiftbaşlılık' tartışmasında gazetecileri suçladı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gazetecilere, 'Cümlelerimi kırpıp kırpıp yıldız yapıyorsunuz' dedi.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın “Daha radikal eylemler yapacağız” açıklamasını sert sözlerle eleştirdi. “Bunların ne demokrasiden ne özgürlükten nasibi var” diyen Erdoğan, açlık grevini teşvik edenlerin kuzu kebap partilerinde günlerini tüketmeye devam ettiğini belirterek, “Herhalde radikal partileri de bunlar olacaktır” diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuk Moldova Başbakanı Vladimir Filat ile yapılan heyetlerarası görüşmeler sonrasında yapılan ortak basın toplantısında, Türkiye ve Moldova arasında diplomatik ilişkilerin 20 yılı olduğunu belirtti. Yapılan görüşmelerde ikili ilişkilerin geniş şekilde ele alındığını, bundan sonra iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için atılacak adımları yapılan anlaşmalarla ortaya koyduklarını ifade eden Erdoğan, Moldova’nın halk kahramanı Büyük Stefan’a ait olan ve Topkapı Sarayı’nda bulunan kılıcının replikasını bir dostluk nişanesi olarak hediye edeceğini ifade etti.

 

-“MOLDOVA’YLA VİZELER KALKTI”-

 

Her iki ülkede tahsis edilen arazilerde büyükelçilik binalarının en kısa sürede inşa edilmesinin hedeflendiğini ifade den Erdoğan , “Vizelerin bu ziyaretle kaldırılmasına yönelik anlaşmanın imzalanması, Moldova-Türkiye trafiğini olumlu istikamette etkileyecektir” diye konuştu. Vizelerin kalmasının, ekonomik, ticari, kültürel, turistik ve siyasi anlamda olumlu etkilerinin görüleceğini kaydeden Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacmini 450 milyon dolar olduğunu, bu rakamın yılsonuna kadar 500 milyon dolara çıkarılmasının, 2015’te ise 1 milyar dolara ulaştırılmasının hedeflendiğini kaydetti. Erdoğan ayrıca iki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşmasının da bu yılın sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

 

-ERDOĞAN İLKBAHAR’DA MOLDOVA’YA GİDİYOR”-

 

İlkbaharda yapacağı Moldova gezisinde Moldova’daki Gökoğuz yerinde yaşayanlarla da bir araya gelmek istediğini ifade eden Erdoğan, atılacak adımlarla iki ülke arasındaki ilişkilerin daha ileri bir noktaya taşınacağına inandığını belirtti. Konuk başbakan da yapılan vize muafiyeti antlaşmasıyla iki ülkenin turist sayısının karşılıklı olarak artacağını, serbest dolaşımın ilişkilerin geliştirilmesinde çok önemli olduğunu belirtti. Türkiye’nin ekonomisini öven konuk Başbakan, Türkiye’nin bölgede lider olarak görüldüğünü ifade etti.

 

-“KIRPIP KIRPIP YILDIZ YAPIYORSUNUZ”-

 

Ortak basın toplantısının ardından soruları yanıtlayan Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede çift başlılık tartışmalarının gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine, “Konuşmalarımızı kırpıp kırpıp yıldız yapıyorsunuz. Cümleleri tam olarak değerlendirirseniz, gerek şahsımın gerek Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarında aynı şeyleri söylediğimiz ortaya çıkar. Ben havaalanında şunu söyledim: Başbakanın ve Cumhurbaşkanının yetkileri bellidir. Bu yetkiler çerçevesinde adımlarını atarlar. Kaldı ki AKP iktidarını zora düşürme gayretinde olanlar Cumhurbaşkanı ile Başbakanı birbirine düşüremezler, boşuna gayret etmeyin. Türk medyasının bir kısmı maalesef bu işe tevessül ediyor, hala da bunun gayreti içinde ama boşuna yoruluyorlar, yorulmayın” dedi.

 

-3 TEZİ HATIRLATTI-

 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in açıklamalarını da değerlendiren Erdoğan, “Bizim bildiğiniz gibi bir tezimiz var. Bu tez başkanlık, yarı başkanlık ya da partili cumhurbaşkanı tezimizdir. Bunların içinden birinin tercih edilmesi, halkımızın burada iradesini ortaya koyarak bu seçeneklerden birini tercih etmesi bu ülkede bazı sıkıntıları kendiliğinden ortadan kaldırır. Daha doğrusu medyaya bu tür malzemeler kalmaz. Herhalde noktayı koydu dersiniz” diye konuştu.

 

Erdoğan’a sorulan soru hakkında söz alan konuk Başbakan Filat’ın bugün Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek ve Başbakan Erdoğan’la yaptığı görüşmelerden bahsederek, “Bu görüşmelerden anladığım, sizin ülkenizde her şey yolunda” demesi salondakileri güldürdü. Filat iç istikrarın önemine dikkat çekti.

 

-“İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ TİPLER”-

 

Başbakan Erdoğan, Şemdinli’de BDP’li milletvekillerinin teröristlerle kucaklaşması sonrasında hazırlanan fezlekenin TBMM’ye gelmesi halinde nasıl davranacaklarının ve BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yaptığı “eylemlerimiz radikalleşecek” açıklamasının sorulması üzerine de şunları söyledi:

 

“Parlamento içindeki bir siyasi partinin genel başkanının bu tür açıklamalarını artık anlamakta zorlanmıyorum. Adeta bölücü terör örgütünün uzantısı bir insan diliyle konuşuyor. Eylemlerinin radikalleşeceğini söyleyen kişi şu an zaten ülkemizde çocuklarımızın, gençlerimizin okuduğu okulları tehdit edecek kadar ileri gitmiş. Bunların ne demokrasiden ne özgürlükten nasibi var. Aynı şekilde Hakkari’de bir üniversiteyi açıyorsunuz bunu yakmaya teşebbüs edecek kadar bunlar insanlıktan nasibini almamış tiplerdir. Radikalleşecek de ne yapacaksı? Atacağın her türlü adımın karşılığını aynı şekilde bulacaksın. TBMM’de ya gelir siyaset yaparsın ya da Kandil’e çıkarsın. Fezleke önümüze gelince içeriğine bakar gereğini yaparız. Biz demokratik parlamenter sistem içindeki kurallar neyse ona göre çalışırız. İnsani olmayan her tavra, gereği neyse o şekilde cevap veririz. Açlık grevleri konusunda Adalet ve Sağlık bakanlığımız her türlü tedbirini almıştır. Ölüm orucu bitmiştir, öyle bir şey yok şu anda. Açlık grevini teşvik edenlerin kuzu kebap partilerinde günlerini tüketmeye devam ediyorlar. Herhalde radikal partileri de bunlar olacaktır.

 

-7 ANLAŞMA İMZALANDI-

 

Basın toplantısı öncesi iki ülke arasında haritacılık, eğitim, geri kabul, müteahhitlik, çevre, diplomasi ve vizelerin karşılıklı kaldırılması alanlarında işbirliğine dair protokol ve anlaşmalar iki ülkenin ilgili bakanları tarafından imzalandı.

 

-KONUK BAŞBAKAN KILICIN ASLINI DA BEKLİYOR

 

Konuk Başbakan Filat, Büyük Stefan’ın kılıcının replikasını öperek Başbakan Erdoğan’dan teslim aldı. “Geleceğini inşa etmek isteyen halklar geçmişini ve kahramanlarını tanımalı onların neler yaptığını bilmeli” diye Filat, “Moldova’ya gelince bu kılıcın orijinalini de getirmenizi rica ediyorum. Biz onu halkımıza göstermek istiyoruz. Söz veriyorum hem sizi hem de kılıcın güvenliğini ben sağlayacağım” dedi.

 

(ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.