Dolar 34,2678
%0.07
Euro 37,6220
%-0.04
Altın 2.887,180
%0.01
Bist-100 9.045,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan, tüm kredi yurtlarına ücretsiz internet sunan hizmetin açılışını yaptı

Erdoğan, tüm kredi yurtlarına ücretsiz internet sunan hizmetin açılışını yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO'da düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı 'Yurdum Evim, Ücretsiz İnternetim' ismiyle 81 ilde 347 yurtta hizmete girecek kesintisiz, güvenli, yüksek hızda ve ücretsiz internet projesi tanıtım programına katıldı....

  • Ege Postası
  • 14.06.2013 - 15:41
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO'da düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı 'Yurdum Evim, Ücretsiz İnternetim' ismiyle 81 ilde 347 yurtta hizmete girecek kesintisiz, güvenli, yüksek hızda ve ücretsiz internet projesi tanıtım programına katıldı. Erdoğan, Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtların tamamında ücretsiz ve hızlı internet sağlayan hizmetin açılışını yaptı.

Törende konuşan Erdoğan, öğrencilere belirlenen saatlerde yurtlarında olmaları çağrısı yaptı. Erdoğan, "Bunların hesabını annelerinize babalarınıza veremeyeceğimiz gibi tarihimize de veremeyiz. Sizler bize milletin emanetisiniz. Her şeyi belli bir disiplin içinde sürdürmek zorundayız." dedi. Başbakan Erdoğan, kredi yurtlarına ücretsiz internet için çok ciddi bir yatırım yapıldığını vurgulayarak, "Bu kadar kısa zamanda bu işin başarılması ayrıca bizim için bir mutluluk nedeni. Bu proje ile Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı 310 bin gencimiz odaları ile dünyaya çok farklı bakacaklar. Dünya ile farklı bir iletişim içinde olacaklar. Binalarında ücretsiz internet erişimine kavuşmuş oluyorlar. Bundan sonra da açılacak yeni yurtlarda da bu imkan olacak. Çalışmaların 6 ay gibi sürede hayata geçirilmesi her türlü taktirin üzerindedir." diye konuştu.

Bugün Türkiye'nin, dünyanın en önemli uluslararası spor organizasyonlarına ev sahibi yapan ülkelerin başında geldiğini söyleyen Erdoğan, "Akdeniz Oyunları ortada, bunu Yunanistan yapacaktı, ekonomik kriz nedeniyle yapamadılar bizden yapmamızı istediler. Biz de 'yaparız' dedik. Bize 800 milyona mal olacak Akdeniz Oyunları için bütün hazırlıklarımız tamam. 18 ayda biz bu tesisleri yaptık. Bitirdik ve şu anda yarışmalara hazır hale getirdik. Gençler unutmayın, iman öyle bir şeydir ki, tekeden bile süt çıkartır. İnanacaksın, azmedeceksin ve işi bitireceksin. Şu anda Mersin hiçbir dönemde göremediği tesislere kavuştu." ifadelerini kullandı.

"YURTLARINIZA ZAMANINDA GELİN"

Yurtlara verilen hizmetlerden bahsederken, bu yurtların şu anda yine de yeterli olmadığını, bu yüzden de yoğun bir şekilde yurtları çoğalttıklarını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: "İstiyoruz ki, öğrencilerimiz ev aramak suretiyle bir sefalet yaşamasın, güvende olsun. Öyle evler var ki, maalesef bizim muhafazakar yapımızla tamamıyla ters, ne yazık ki, bazı olaylara neden olmuştur. Ama yurtlarla gerek başarı oranını teşvik ediyoruz, gerekse okul hayatını yurt hayatı ile güçlendiriyoruz. Ben yurt hayatını bilen bir Başbakanım. İlkokulu bitirdiğim andan itibaren yurt hayatını yaşamış bir Başbakanınızım. 7 yılım bu şekilde yurtlarda geçti. Başarımızın arkadaşlık, kardeşlik noktasında birbirimizle bütünleşmenin en güzel anılarını ben yurt hayatında yaşadım. O hayat bambaşka bir hayat. Sevgili gençler, yurtlarımıza, ilan edilen o gece belli saatlerden sonra lütfen gelmeyin. Belli edilen saatlerde yurtlarınızda olun. Bunların hesabını biz annelerinize, babalarınıza veremeyeceğimiz gibi tarihe de veremeyiz. Sizler bize bu milletin emanetisiniz. Bunun için her şeyi belli bir disiplin içinde sürdürmek zorundayız. Bakın üniversite harcını biz kaldırdık, bizden önce gelenler niçin üniversite harcını kaldırmadılar'"

Yurtları sadece barınma mekanları olarak görmediklerini, aynı zamanda öğrencilerin hayata hazırlandığı yerler olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Amacımız gençlerimize ailelerinin gözleri arkada kalmayacak şekilde kendi evlerindeki gibi barınma imkanı sağlamak. Şu anda bazı yerlerde ranzalı olan odalar var, onları süratle kaldıracağız. Bazalı sisteme, karyola sistemine bütün yurtlarımızda geçmiş olmamız lazımdı. Gerçi siz üst kattan düşmezsiniz ama ne olur ne olmaz. Bu yaz bu işi bitirelim. Önümüzdeki yıl yurtlarımızda ranza görmek istemiyorum.” şeklinde konuştu.

BOSNA HERSEK'E HIZLI TREN BAĞLANTISI

Ardından 7 farklı bölgede yedi farklı ilde yer alan yurtlara canlı bağlantı yapılarak oradaki öğrencilerle konuşuldu. Komik diyalogların da yaşandığı bağlantılar sırasında Başbakan Erdoğan, Bosna Hersek'e hızlı tren bağlantısı kurulacağı müjdesini verdi. Ardından bir öğrenci, Erdoğan'a kendisinin yaptığı bir ebru sanatı tablosunu hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.