Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan’ın İzmir mesaisi ve mesajlarına muhalefet tepkisi

Erdoğan’ın İzmir mesaisi ve mesajlarına muhalefet tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İzmir Atatürk Stadı’nda gerçekleştirdiği toplu açılış törenine ve verdiği mesajlara CHP ve MHP’den tepki geldi.

  • Ege Postası
  • 10.05.2015 - 11:50
SERCAN AVCI/ HABER SERVİSİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Atatürk Stadyumu’nda, maliyeti 770 milyon liralık 626 projeyi hizmete açtı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan,  gün içinde Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

BİRİLERİ İZMİR’İ İSTİSMAR ETTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Stadı’ndaki açılış töreninde İzmir’e 13 yılda 30 milyar liralık yatırım yaptıklarını öne sürerek, “Biz İzmirli kardeşlerimin yaşam tarzlarıyla değil yaşam kaliteleriyle ilgiliyiz. Birileri yıllarca İzmir’i istismar ederken biz İzmir’e sadece hizmet ettik. İzmir’e 12 yılda yapılan yatırımlarla ondan önceki tüm dönemlerde yapılan yatırımları karşılaştırın. Havalimanının durumunu karşılaştırın. Yolların durumunu hastanelerin okulların durumunu karşılaştırın. Göreceğiniz tek şey 3, 5, 10 kat artan hizmet olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İzmir’de gerçekleştirdiği toplu açılış törenine ve verdiği mesajlara CHP ve MHP’den tepki geldi.



FİYASKOYLA SONUÇLANDI
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş: “Cumhurbaşkanının yapmış olduğu mitingi korsan miting olarak değerlendiriyoruz. Yapılan miting de görüldüğü gibi fiyaskoyla sonuçlandı. Bizler MHP’liler yapmış olduğumuz görsel ve sesli duyuruları çocuklarının rızkından keserek yaptık. Panoları yerle bir ederek Cumhurbaşkanın panolarının konulmasını kınıyoruz. Baskıyla usulsüz yönle bu işleri yapmıyoruz. Kendi imkanlarımızla yapıyoruz.   MHP Gündoğdu’da Cumhurbaşkanına gereken mesajı vermiştir”



DAHA ÖNCE KARŞILAŞMADIK
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter : “Cumhurbaşkanının bütün şehirlere gitmesi gerekir ancak seçimler yaklaşırken sanki siyasi parti lideri gibi mitingler yapması Cumhuriyet tarihimizde karşılaşmadığımız bir durum…İzmir 81 ilden biri… Kim hükümetteyse her iline eşit mesafede olmak zorunda. Ekonomik olarak Ankara’yı en yüksek derecede besleyen iliz. 10 veriyoruz 1 alıyoruz. Burada "İzmir’e hizmet yaptık" siyaseti  Cumhurbaşkanının yapacağı bir siyaset olmamalı..Bugüne kadar siyasetin göbeğinde olan bir Cumhurbaşkanı görmedim.”



İZMİRLİLER GEREKEN CEVABI VERDİ
CHP İzmir Millletvekili, PM Üyesi Aytun Çıray: “Cumhurbaşkanının böyle bir dönemde taraf olması, seçim kampanyasında AKP adına çıkmasına İzmirliler stada gitmeyerek gerekli cevabı verdiler. Söylediklerini değerlendirmeye gerek duymuyorum.”



HALA BAŞBAKANLIK YAPIYOR
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu: “Cumhurbaşkanı görüyoruz ki  hala başbakanlık ve genel başkanlık yapıyor. İzmir'e hükümetin yaptığı yatırımlardan söz etti. 35 projeyi yakından takip edenlerden biriyim…Bu süre zarfında dişe dokunur en çok övündükleri üç yatırım var. Kuzey Ege Limanı, Sabuncubeli Tüneli ve Konak Tüneli…Üç yatırımında ne durumda olduğu ortada…Hala faaliyete geçemedi.Yaptıkları bir şey yok. Cumhurbaşkanı, AKP’nin düşüşünün farkına vardı o yüzden alanda. Kendisi ayakta tutmaya çalışıyor.  İzmir’de 3+3 milletvekili çıkarmaları başarıdır.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.