Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erzurumlular, pakete destek verdi

Erzurumlular, pakete destek verdi

Erzurumlular, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketine destek çıktı.Paketin açıklanacağı saatlerde çevre köy ve ilçelerden il merkezine gelen Erzurumlular, kahvehane ve kıraathaneleri doldurarak Başbakan'ın...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 14:10
Erzurumlular, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketine destek çıktı.

Paketin açıklanacağı saatlerde çevre köy ve ilçelerden il merkezine gelen Erzurumlular, kahvehane ve kıraathaneleri doldurarak Başbakan'ın açıklamalarını merak ve dikkatle izledi. Kürt nüfusun yoğun olduğu Mahallebaşı semtindeki kahveneler, Başbakan'ın açıklamasından dakikalar önce doldu. Vatandaşlar, paketi olumlu buldu. Paketteki maddelerin yasalaşmasını isteyen Erzurumlular, Meclis'teki muhalefet partilerinin hükümete destek çıkmasını istedi.

Türkiye'nin demokratikleşmesi ve özgürlüklerin önünün açılması adına paketi olumlu bulduklarını ve hükümeti desteklediklerini dile getiren Reşat Can, "Alfabedeki harf yasağı ve başörtüsü yasağı kalktı. Paket ve açılım çok uygun, diğer siyasi partiler de paketin uygulanması için destek çıksın." dedi.

Karayazı'da hayvancılık yaptığını belirten Mahmut Güngör, demokratik paketin güzel ve olumlu bulduğunu belirterek, "Biz bu demokratik paketi beğendik, iyi, güzel hoş. Barış istiyoruz. Barıştan yanayız. Hayırlı, uğurlu olsun. Siyasiler de buna destek versin." şeklinde konuştu.

Osman Üncü isimli çiftçi, paketin Türk ve Kürtlere hayırlı olmasını temenni etti. Üncü, "Demokratikleşme paketi Türk ve Kürtlere hayırlı olsun. Şükürler olsun 8- 10 aydır ülkemizde kan dökülmüyor. Memnunuz bu çalışmalardan. Allah fırsat verirse bu ileride daha iyi olur, hepimize hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.