Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan'ın paket açıklaması ilgiyle izlendi

Başbakan'ın paket açıklaması ilgiyle izlendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketi açıklamaları Malatya’da ilgiyle izlendi. Kahvehaneler, çay salonlarında Başbakan Erdoğan’ın konuşmasını televizyon ekranlarından izleyen vatandaşlar gelen değişiklikleri...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 13:54
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketi açıklamaları Malatya’da ilgiyle izlendi.

Kahvehaneler, çay salonlarında Başbakan Erdoğan’ın konuşmasını televizyon ekranlarından izleyen vatandaşlar gelen değişiklikleri olumlu buldu. Ali Cumhur İnce isimli vatandaş, 63 yaşında olduğunu, 3 darbe yaşadığını belirtti. Geçmişte yaşanılan acıları dikkate alarak paketin Türkiye için çok önemli değişiklikler içerdiğini söyleyen İnce, “Demokratikleşme paketini samimi bir şekilde ifade etmek gerekirse olumlu buldum. Azınlıklar için verilen haklar yerinde. Ülke bütünlüğüne kasıt olmadığı sürece herkese demokratik hakları verilmesi gerekir.” dedi.

Pakette sadece seçim barajının yüzde 10'un altına düşürülmesini olumlu bulmadığının altını çizen İnce, "Yaşamım boyunca gördüğüm 3 ihtilal hep koalisyon hükümetleri nedeniyle ülkemizin başına geldi. Yüzde 10 barajının aşağı çekilmesi yine koalisyon hükümetlerine sebep olacağını düşünüyorum. O yüzden bu değişikliği olumlu bulmuyorum. Tek parti iktidarı Türkiye için daha iyi oluyor." diye konuştu.

Emin Ayten ise paketin Türkiye’nin demokratikleşmesi adına önemli kazanımlar sağladığına dikkat çekti. Tunceli’nin Dersim adını alması, Nevşehir Üniversitesi’ne Haci Bektaş Veli ismi verilmesinin çok yerinde değişiklikler olduğunu vurgulayan Ayten, “Malatyalı bir vatandaş olarak demokratikleşme paketini gayet olumlu buluyorum. Memlekete hayırlı olsun.” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.