Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eski Rum İçisleri Bakanı ve oğluna tutuklama kararı

Eski Rum İçisleri Bakanı ve oğluna tutuklama kararı

Yunanistan'ın Rusya’dan TOR-M1’lerin satın alınması sırasında komisyon alması skandalında adı geçen ve haklarında kovuşturma açılan Rum İçişleri eski Bakanı Dinos Mihailidis ve oğlu Mihalis haklarında Avrupa tutukluluk emri çıkartıldığı...

  • Ege Postası
  • 04.07.2013 - 14:19
Yunanistan'ın Rusya’dan TOR-M1’lerin satın alınması sırasında komisyon alması skandalında adı geçen ve haklarında kovuşturma açılan Rum İçişleri eski Bakanı Dinos Mihailidis ve oğlu Mihalis haklarında Avrupa tutukluluk emri çıkartıldığı haber verildi.

Rum Fileleftheros gazetesi Mihaildis ve oğlunun önceki gün sorgu memurları huzuruna çıkmaması nedeniyle haklarında Avrupa tutukluluk emrinin çıkartıldığını yazdı.

Gazete, 2005 tarihinde Yüksek Mahkeme oturumu kararına göre Anayasa’nın, “Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlarının başka bir ülkeye (AB üyesi olsun ya da olmasın) iadesini yasakladığını” belirtti.

Yüksek Mahkeme kararının, İngiliz makamlarının, 1997-1998 döneminde işlenen suçlardan dolayı bir Kıbrıslının iadesi talebiyle ilgili olduğunu kaydeden gazete, 2006 yılında Anayasa değişikliğiyle söz konusu maddenin değiştirildiğini ve Avrupa Birliği Hukuku’nun “Kıbrıs Cumhuriyeti” anayasası karşısında üstün olduğunu belirtti. Anayasa değişikliğinden sonra da Dinos ve Mihalis Mihailidis’in (anayasa tarafından) korunduğunu, çünkü işledikleri iddia edilen suçları Güney Kıbrıs AB’ye girmeden önce işlediklerini aktardı.

Gazete 2006 yılındaki değişiklikten önce geçerli olan Anayasa’nın söz konusu maddeleri temelinde eski Bakan ve oğlu hakkındaki Avrupa tutukluluk emrinin Güney Kıbrıs tarafından yerine getirilemeyeceğini belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.