Dolar 34,2404
%0.28
Euro 37,6200
%-0.4
Altın 2.914,030
%-0.06
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eskişehir'de kayıp 2 kardeş aranıyor

Eskişehir'de kayıp 2 kardeş aranıyor

Eskişehir'de dün akşam kaybolan 2 ve 5 yaşındaki iki kardeş için evin yakınından geçen sulama kanalında arama çalışması başlatıldı. Tepebaşı Çamlıca Mahallesi Dilaver Sokak'ta meydana gelen olayda, 5 yaşındaki Mehmet Sezer ile 2...

  • Ege Postası
  • 30.08.2013 - 14:38
Eskişehir'de dün akşam kaybolan 2 ve 5 yaşındaki iki kardeş için evin yakınından geçen sulama kanalında arama çalışması başlatıldı.

Tepebaşı Çamlıca Mahallesi Dilaver Sokak'ta meydana gelen olayda, 5 yaşındaki Mehmet Sezer ile 2 yaşındaki kardeşi Murat dün akşam saat 17.00 sularında kayboldu. İddiaya göre, iki kardeş pskiolojik rahatsızlığı bulunduğu ileri sürülen anneleri ilaç alıp uyuduktan sonra evden dışarıya çıktı. Babaları marangoz alan iki kardeşten uzun süre haber alınamayınca durum polise bildirildi. Bunun üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polis, iki kardeşin yaşadıkları evin yakınından geçen Devlet Su İşlerine ait sulama kanalı düşmüş olabileceğini tahmin ederek, Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'ni arayarak arama kurtarma ekibi istedi. Bunun üzerine bölgeye polisle birlikte İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri giderek iki kardeşi su da arama çalışması başlattı. Dün akşamdan bu yana kayıp olan iki küçük kardeşi arama çalışmaları halen sürüyor. Komşuları, kardeşlerden 5 yaşındaki Mehmet Sezer'in konuşma özürlü olduğunu, çocukların annelerinin ise psikolojik rahatsızlığının bulunduğu bildirdi.

Çocukların bulunması için camilerden cuma namazı öncesi ve sonrası duyuru yapılarak yardım istendi. Sulama kanalı aramasında yardımcı olması için Ankara AFAD ekibinden özel dalgıç ekibi istendiği de öğrenildi.


Bu arada, Eskişehir Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi resmi internet sitesinden konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'ne 29 Ağustos 2013 günü saat 23.15'te, İl Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi'nden arandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: " Çamlıca Mahallesi Dilaver Sokakta oturan bir ailenin 2008 doğumlu Murat Sezer ve 2011 doğumlu Mehmet Sezer adlı çocuklarının akşam saatlerinden itibaren kayıp olduğu ikametlerinin yakınından geçen sulama kanalına düşmüş olabileceği belirtildi. Arama kurtarma ekip desteği istenmesi üzerine sulama kanalında ivedilikle arama başlatıldı. Başlatılan karadan arama çalışmalarımız, Emniyet ekipleriyle işbirliği içerisinde devam etmektedir."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.