Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eskişehir’de 1 Mayıs iki ayrı meydanda kutlandı

Eskişehir’de 1 Mayıs iki ayrı meydanda kutlandı

Eskişehir’de 1 Mayıs kutlamaları sendikaların farklı alanlarda miting yapma isteği üzerine iki ayrı meydanda kutlandı. Odunpazarı ve Sıhhiye meydanlarında düzenlenen törenlerde işçiler 1 Mayıs’ı coşku içinde kutladı. Eskişehir'de...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 17:22
Eskişehir’de 1 Mayıs kutlamaları sendikaların farklı alanlarda miting yapma isteği üzerine iki ayrı meydanda kutlandı. Odunpazarı ve Sıhhiye meydanlarında düzenlenen törenlerde işçiler 1 Mayıs’ı coşku içinde kutladı.

Eskişehir'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, yönetmenliğini Levent Semerci’nin yaptığı ’Ayhan Hanım’ adlı sinema filminin platosunda kurulan Taksim Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle başladı. Sendika temsilcilerinin Taksim Anıtı'na çelenk sunumunun ardından devam eden törenler iki farklı meydanda kutlandı. İlk olarak Sıhhiye Meydanı’nda toplanan Türk-İş, Eğitim-İş, İşçi Partisi, Memleket Sevdalıları Derneği, Tüm Gençlik Birliği ve çok sayıda grup 1 Mayıs’ı sloganlar ve halaylarla kutladı.

LEVENT KIRCA İŞÇİLERE DESTEK VERDİ

Sıhhiye Meydanı’nda düzenlenen mitinge ünlü tiyatro oyuncusu Levent Kırca destek verdi. İşçi Partisi üyesi olan Kırca’ya yol boyunca vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bir ara sıcak havada bunalan Kırca’ya yanındakiler su ile serinletti. Göstericilerin attığı sloganlara destek veren Kırca, miting alanındakileri selamladı.

İkinci miting ise, Odunpazarı Meydanı’nda düzenlendi. DİSK, KESK, BDP, Öğrenci Kollektifleri, Emek Partisi ve diğer sol grupların katıldığı etkinlikte 1 Mayıs kutlandı. BDP’li grup ‘Öcalan’a Özgürlük, Kürtlere Statü’ yazılı pankartlar taşıdı. BDP üyelerinin Hamamyolu’ndan geçişi sırasında bir grup HEPAR üyesi protesto etti. Kısa süreli arbedenin yaşandığı olayda çevik kuvvet ekiplerinin araya girmesi sonucu gerginlik önlendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.