Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Etkili iletişimde 3 altın kural ve kişilik renkleri

Etkili iletişimde 3 altın kural ve kişilik renkleri

Gaziemir Belediyesi’nin, Cumhuriyet Semtevleri’nde düzenlediği “Etkili İletişim” konulu seminerlerde sözlü iletişim ve beden dilinin altın kuralları ele alınıyor.

  • Ege Postası
  • 23.05.2013 - 09:25
İZMİR - Gaziemir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Semt Evleri’nde ‘Etkili İletişim’ konulu seminerler düzenleniyor. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminerde katılımcılara etkili iletişim kurmanın yolları anlatılıyor. Katılımcıların günlük hayatlarından örneklerle renklendirdiği eğitim toplantıları sayesinde, iletişimde doğru bilinen yanlışlar ortaya çıkıyor. Gaziemir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Uzmanı Hülya Özcan’ın verdiği eğitimlere ev kadınları yoğun ilgi gösteriyor. Etkili iletişimde 3 altın kuralın bulunduğunu ifade eden Özcan, “Etkili iletişimin kurabilmek için Önce kendinizi tanıyın; insanlara önyargısız yaklaşın, onlara zaman ayırın, onları dinleyin, insanlara karşı dürüst olun” diyor.
Sağlıklı ve etkili iletişim kurabilmek için kişinin kendisinden başlaması gerektiğine değinen Özcan şunları aktardı: “Kişi kendisiyle bir iletişim yolculuğuna çıkmalı ve dürüst olmalıdır. Etkili iletişim, mutlu ve huzurlu bir yaşamın temelidir ve insanın kendisiyle barışık olması, kendine saygısının olması ve kendine inanması için gereklidir.”
Etkili iletişimin insanların hayatlarını kolaylaştırdığına değinen Özcan, vücut hareketleri, ses tonu, konuşma hızı, giyim tarzı, davranışlar, iş hayatı gibi unsurların insanların iletişim kurmasında etkili olduğunu söylüyor. Kırmızı, pembe, mor ve beyaz gibi kişilik renkleriyle insanın karakterinin analiz edilebileceğini ve bu sayede etkili iletişim kurulabileceğini söyleyen Özcan “Etkili iletişimle toplumsal gelişimin de önü açılır” diyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.