Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Etüt merkezi sayesinde hayalindeki mesleği kazandı

Etüt merkezi sayesinde hayalindeki mesleği kazandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve dershane ile etüt merkezlerini kapatmayı hedefleyen kanun taslağına bir tepki de etüt merkezleri ve dershaneler sayesinde üniversiteye yerleşen öğrencilerden geldi.Dershaneler ve etüt merkezlerinin...

  • Ege Postası
  • 16.11.2013 - 04:28
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve dershane ile etüt merkezlerini kapatmayı hedefleyen kanun taslağına bir tepki de etüt merkezleri ve dershaneler sayesinde üniversiteye yerleşen öğrencilerden geldi.

Dershaneler ve etüt merkezlerinin kapatılacak olmasına tepki gösteren öğrenciler, yapılan yanlışlıktan vazgeçilmesini istiyor. Maddi imkansızlıklar nedeniyle okumakta zorlanan birçok öğrenciye ücretsiz olarak sağladığı eğitim imkanıyla adından söz ettiren etüt merkezleri, öğrencilere eğitim anlamında destek sağlamaya devam ediyor.

Etüt merkezi sayesinde üniversiteyi kazanan öğrencilerden biri de Erhan Kılınç. 9 kardeşi bulunuyor Kılınç'ın. Maddi imkansızlıklar nedeniyle kendisinden büyük 2 abisi okuyamayan Kılınç, etüt merkeziyle tanıştıktan sonra eğitim hayatı değişen öğrencilerden sadece biri. Etüt merkezinde tamamen ücretsiz olarak okuyan Kılınç, hocalarının desteğiyle hayalinde olan İnşaat Mühendisliğini bölümünü kazandı.

Erhan Kılınç, üniversiteye yerleşmenin kendisi için bir hayalden ibaret olduğunu düşünürken, Van’ın Muradiye ilçesinde 8. sınıfta etüt merkeziyle tanıştığını ve bu sayede de kendisi için imkansız gibi görünen hayalini gerçekleştirdiğini söyledi.

Van’ın Muradiye ilçesine bağlı Alkasnak Köyünde ikamet eden Bitlis Eren Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencisi Erhan Kılınç, kendisinden büyük olan 2 abisinin imkansızlıklar yüzünden okuyamadığını, evde okuyan ilk kardeşin ise kendisinin olduğunu ve bunu da etüt merkezine borçlu olduğunu ifade etti.

Kılınç şöyle konuştu: “9 kardeşiz. Benden büyük 2 ağabeyim olmasına rağmen maddi imkansızlıktan dolayı okuyamadılar. Ben ise etüt merkezi sayesinde ailenin okuyan ilk çocuğuyum. İlkokul 8. sınıfa kadar köy okulunda okudum. Tabi imkansızlıklar içindeydik. 8. sınıfta olmama rağmen, ne bir yaprak test ne bir soru bankası ne de başka bir kaynağımız yoktu. Okul arada bir deneme yapıyordu. O da bize ne derece faydalı olabilirdi k? Daha sonrasında bir kaç gönüllü öğretmen gelip 'Biz hafta sonları bu gençlere ücretsiz ders ve kaynak imkanı sağlamak istiyoruz. Gençleri de oraya bekliyoruz.' dediler. Biz de etüt merkezine gitmeye başladık. Bir arkadaş gibi muhabbet eden öğretmenlerle gündüzleri bir dershane ortamını aratmayacak şekilde ders işleniyordu. Akşamları da öğretmenlerimizin gözetimi altında bize verdikleri kitaplardan ders çalışıyorduk. Bu gün çok rahatlıkla söyleyebilirim ki okuma salonu sayesinde üniversite okuyorum."

"Bu gün okuma salonları kapatılsa benim gibi imkanı olmayan çocukların elinden kim tutabilece? O kadar güzel bir eğitimi kim sunabilecek'" diye soran Erhan Kılınç şöyle devam etti: "Burada bir sürü çocuğun geleceğiyle oynanıyor. Okulda aldığımız eğitimin kalitesi belli. Okullarda öğretmen yok; Okuma salonlarını kapatacaklarına önce öğretmen açığını kapatsınlar. Ben kesinlikle dershane ve okuma salonlarının kapatılmasını şiddetle kınıyorum. Buradan devlet büyüklerimize sesleniyoruz. 'Yenilik' yapacağız deyip bu imkanları elimizden almasınlar; çünkü bu devlet bizlere o imkanları sağlayacak düzeyde değil. Kesinlikle bu sisteme karşıyım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.