Dolar 32,7096
%0.46
Euro 35,4292
%0.38
Altın 2.486,600
%0.78
Bist-100 10.853,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Evimde yapmadığımı İzmir’de yapacak değilim”

“Evimde yapmadığımı İzmir’de yapacak değilim”

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Google’ın internet üzerinden bir televizyon programı gibi canlı yayın yapılması imkanını sağlayan ve YouTube üzerinden yapılan Hangouts yayınının konuğu oldu. Yıldırım, İzmir’in köy kent olduğunu ve bunu başkan seçilmesi durumunda değiştireceklerini söyledi. “İzmir’de AK Parti gelirse İzmirlilerin yaşam tarzına karışacak” şeklindeki endişelerin yersiz olarak nitelendiren Yıldırım, “Kendi evimde ile uygulamadığım, yapmadığım şeyi İzmir’e yapacak değilim. Evimde gelinlerim, çocuklarım var. Kimisi namazını kılıyor, kiminin başı kapa

  • Ege Postası
  • 11.03.2014 - 00:28
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) - Google’ın internet üzerinden bir televizyon programı gibi canlı yayın yapılması imkanını sağlayan ve YouTube üzerinden yapılan Hangouts yayınının konuğu AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. Yıldırım, 17 Aralık sürecinin muhalefet tarafından bir referanduma dönüştürülmeye çalışıldığını öne sürerek, “Biz böyle olmasını istemiyoruz. Biz İzmir’i ve sorunlarını konuşalım. Rakiplerimizden henüz İzmir’le ilgili proje, ufuk göremedik. Sonuç ne olursa olsun ister referandum ya da yerel seçim biz her iki ihtimale hazırız. İzmirli hemşerilerimize güveniyoruz” dedi.

KENDİ EVİNDE ÖRNEK VERDİ
“İzmir’de AK Parti gelirse İzmirlilerin yaşam tarzına karışacak” şeklindeki endişelerin yersiz olarak nitelendiren Yıldırım, bu konuyla ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi:
“Kendi evimde ile uygulamadığım, yapmadığım şeyi İzmir’e yapacak değilim. Evimde gelinlerim, çocuklarım var. Kimisi namazını kılıyor, kiminin başı kapalı, kiminin başı açık. İzmir’deki kompozisyon neyse benim evimde de aynı. Bu endişe yersizdir. Bu endişeyi kasıtlı olarak CHP’nin İzmirlilere verdiği hizmeti gözden kaçırmak için sıkça başvurduğu, seçimden seçime çok daha fazla gündeme getirdiği konudur. Hükümetimiz 11 yıllık uygulamalarında böyle algılanacak bir hamlesi yok. Yaşam tarzına müdahale 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası getirirdik. Kim buna teşebbüs ederse cezaya çarptırılacak. Artık yaşam tarzını hakkımızda tehdit olarak öne sürmek anlaşılır gibi değil. Bizim gündemimizde yok. Bizim gündemimizde kenti geliştirme, her yerde yağmurda sele teslim olan kentin sorunlarını nasıl çözeriz anlayışı var.
Bunun gayreti içerisindeyiz. Bunun dışındaki hiçbir konu gündemimizde olmadı, bundan sonra da olmayacak”



İZMİR KÖY KENTE DÖNDÜ!
AK Partili Yıldırım, projelerini 9 ana başlık altında topladıklarını anlattı. Projeleri arasında ulaşımın önemli bir yer ettiğini belirten Yıldırım, “Toplu ulaşımı geliştirmek için hemen kolları sıvayacağız. Bitmeyen metro bitecek. Halkapınar-otogar metrosu bu yıl içerisinde başlayacak. Merkezden Buca’ya, Karabağlar’a metro hatları devam edecek. Metro hafif tramvay şeklinde Urla’ya kadar planlanacak. Toplu ulaşıma yönelik projelere öncelik vereceğiz. İzmir’in imarla ilgili ciddi sorunları var. Yapıların yüzde 62’si imarsız. Şehirleşme adına çok kötü bir durumda. İzmir köy kente döndü. Bu sorunun üzerine kararlıkla gideceğiz. Hak sahipleri ile beraber çalışacağı asla ve asla zorlama olmayacak. Gönüllü dönüşümü esas alacağız. İzmir’de bu kötü görüntüyü değiştireceğiz. İzmir’e nereden girersiniz girin köy havasında…Bunu değiştirmemiz lazım. Kültür ve sanatla ilgili önemli projelerimiz var. Her alanda gerek merkezde gerekse ilçelerle önceliklerimizi hayata geçireceğiz. Bizim projelerimizin içinde insan var. 175 bin İzmirli hemşerimize iş var.
İzmir merkez ve 30 ilçeyle ilgili 1414 proje ortaya çıktı. Bu projeler tamamlandığında 175 bin İzmirli’ye iş imkanı olacak. Biz zaten bunun az bir kısmını 10-15 milyarını belediye bütçesinden yapacağız. Bu projelerin bazıları 10 yılda bitecek. Geri kalan kısmını özel sektör kamu ortaklığı ile birlikte yapacağız. Bazı projeler bazı merkezi hükümetin bütçeleri çözmüş olacağız” dedi.

12 AY TURİST GELECEK
İzmir’de sağlık turizmini geliştirmek için projelerinin olduğunu ifade eden AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, “Özellikle jeotermal kaynakların sağlık turizminde yaygın kullanılması, turizm amaçlı sağlık turlarının yapılması, şehrin kısa bir sezonda değil 12 ay süreyle sağlık turizmini canlı tutması için çeşitli projeler var. Balçova jeotermal kaynakları daha da geliştirilecek. Farklı ilçelerimiz için sağlık projelerimiz mevcut. 12’sinde İzmir’in en büyük şehir hastanesinin temeli Bayraklı’da atılıyor. Sağlıkla ilgili çok fazla proje var. Gerek yerli gerek yabancı turistlerin bunlardan yararlanacak” dedi.

90 DAKİKA UYGULAMASINI 120 DAKİKAYA ÇIKARACAĞIZ
AK Partili Yıldırım, İzmir’deki ulaşımın alternatifsizliğini eleştirerek, sözlerine şöyle devam etti:
“İzmir’de raylı sistemi, kara yolu toplasanız 1.5 milyon yolcuyu bulmuyor. İstanbul’da 13 milyonluk toplu taşıma var. Raylı sistemin acilen yaygınlaşması lazım. Körfez maalesef kullanılamıyor. Deniz taşımacılığından 36 bin İzmirli kullanıyor. Denize paralel taşımacılık gelişmiş, dikey taşımacılık gelişmediği için insanlar sırtını denize döne döne yolculuk yapılıyor. Uzun uzun hatlar değil besleme hatlar yapılarak en ücra köşeden merkeze ulaşım olacak. Körfez etrafında 15 yeni iskele olacak. Çok daha sık seferler olacak. Tramvay hatları olacak. Metro istasyonlarından buralara bağlantılar verilecek. Toplayan dağıtan sistemleri geliştireceğiz. Entegre bilet sistemini devam ettireceğiz. 90 dakikalık uygulamayı 120 dakikayı çıkaracağız. Tek biletle 120 dakika seyahat edebilecekler. Balçova termal yeniden ele alınacak. Tesisler eskimiş, yeni baştan ele alınması ve dizayn edilmesi lazım. Bunu süratle ele alıp burayı Kaya Termalle birleştirip büyük bir kompleks haline getirmek istiyoruz. Avrupalı yaşlıların tedavileri çok katma değeri yüksek olduğunu biliyoruz. İzmir’in bununla ilgili iyi kötü ismi var. Bilinen bir yer. Bu turizmi çok daha canlandırmak istiyoruz. Termal kaynakları olan diğer ilçelerde yatırım yapmayı öngörüyoruz. Çeşme, Seferihisar’da benzer tesisler yapmayı planlıyoruz. Adnan Menderes Havalimanına büyük bir terminal yaptık. İstanbul’dan sonra en büyük terminal İzmir’de var artık. 2. Atacağımız adım burayı bir hat haline getirmek. Buradan doğrudan uçuşların olacağı transfer merkezine haline getirmek istiyoruz. İzimr’e direkt uçuşların yapılması için seferber olacağız. Gereli teşvikleri yapacağız. Amacımız İzmir’in ekonomisini canlandırmak. İşsizlere iş sağlamak. Yerel ekonominin kalkındırılması şehrin daha iyi tanıtılması ve gençlerin başka şehirlere göç etmesinin önüne engellenmesidir. Bu yapacağı projelerle olur. 30 Mart’ta bize fırsat verilirse İzmir’de bazı şeylerin çok hızlı değişebileceğini görecekler”

YATIRIMCININ ÖNÜNE KIRMIZI HALI SERECEĞİZ
Yıldırım, başkan seçilmesi halinde İzmir’de yatırımcının önünü açmak için her türlü adımı atacağını söyledi. Yıldırım, şunları kaydetti:
“Genel anlamda yatırım ortamını iyileştirme konusunda çok iddialı olmamıza rağmen merkezi hükümet düzeyinde tam başarılı olduğumuzu söyleyememe ama yerel yönetimlerde bu İzmir’de daha da vahim durumda. Yatırımcı buradan kaçıyor. Yatırımcı İzmir denince, ‘başımı derde sokmak istemem’ diyor. Biz yatırımcı önüne kırmızı halı sereceğiz. Yatırımcı gelip yatırım yapacak. Orada malzeme kullanacak. Yerel ekonomi canlanacak. İnşattın yapımında çalışanlar olacak. Bitince devamlı çalışanlar olacak. Amacımız işsizliği azaltmak. Bu şehirde yaşayanların bu şehirden göç etmemesini sağlamak, geleceğe umutla bakmasını sağlamak istiyoruz. Bunları nasıl yapacağı? Bunları yatırımcıları yollayarak değil onlara şartları sağlayarak yapacağız. Bizim bu konuda sicilimiz belli. Ciddi anlamda projeler geliştirdik. Hızlı tren, metro araçları yapan firmalar kurdurduk. Bakanlıkta demiryolları hariç bütün alanları serbestleştik. THY bıraktım uçtu gitti. Benim elemin altında kalsaydı küçücük hava şirketi olacaktı. Talimatla çalışacaktı. Şimdi dünyanı 223 şehrine uçuş yapıyor. Neden old? Serbestleşme oldu. Telekom devlette kalsaydı 3gler hayaldi”

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOYGUN YAPIYOR
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, kentteki otopark sayısının yetersiz olduğunu belirtti. Otopark ücretlerinin abartılı olduğunu öne süren Yıldırım, “Yurtdışında 50 cent, burada 3 lira ile 6 lira arasında ne tutturuyorsa alıyorlar. Bu bir soygun. Her boş bulduğumuz yeri park yeri yapmayacağız. Binalar yapılırken otopark parası alınıyor. Ama maalesef otoparklarda harcanmıyor. Açık kapı bütün İzmir’deki otopark miktarı 11 bin. Bu çok yetersidir. Süratle her ilçede meydanların altına kapalı otoparklar yapacağız. Bunlar kendi kendine finanse edecek projeler. Bundan kolay bir şey yok” dedi.

EN ZOR PROJELER
Yıldırım, zor olarak nitelendirdiği projeleri şöyle sıraladı:
“En önemli projelerden bir tanesi ancak çok zor olan kentsel dönüşüm projedir. İşin sosyal tarafı var. Zorluğu buradan geliyor. 100 binlerce insanın razı olacağı dönüşüm yapacaksınız. Bunu çok kolay olmadığının bilinmesi lazım. İnsanlar ellerindeki kaybetme korkusu yaşıyorlar. Geçmişte yaşanan kötü örnekler bu düşünceye sevk ediyor. İnsanlar ellerindeki kaybetmeyecek ellerinden daha iyisine sahip olacak. Narlıdere’nin sırtlarında gecekondular var. Müteahhitlerin ağzı sulanıyor. ‘Onların ellerinden alalım, büyük büyük apartmanlar yapalım, bunlara da 3-5 kuruş verelim gönderelim’ diyorlar. Ama oraların sıkıntısını çekmiş hemşerilerimizin önceliği vardır. Hak sahipleri vardır. Dönüşümden oluşacak rantı alması gereken o hemşerilerimizdir. Bu bakış açısıyla dönüşümü yapacağız. İZKARAY körfez projesi de imkansız değil ama zor projelerden bir tanesidir”

GERÇEKTE HAYATTA NE SUÇSA SOSYAL MEDYADA DA O SUÇTUR
İnternet kullanımı ile ilgili uyarılarda bulunan Yıldırım, “Biz ticaretin, seyahatin kolaylaştıracak diye bu alt yapıyı gerçekleştirdik ama siz bunu başkalarının hayatını karartmaya, suç işleyeme devletin milli güvenliğini tehlike atacak faaliyetler için kullanırsanız, yasa dışı işlerde kullanırsanız bu bambaşka işe dönüşür. Sosyal medya sorumsuz medya değildir. Gerçek hayatta ne suç ise sosyal medyada bunu yaparsanız bu suçtur. Herkes yakayı ele verir. Bir tuşa dokunduğunuz zaman o izi silmeniz mümkün değil. Kurumsal ve kişisel suçlardan uzak durmak gerekir” dedi.
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.