Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fark etmemek mümkün değil!

Fark etmemek mümkün değil!

Bornova’daki okullarda eğitim gören Otistik çocuklar, yeteneklerini Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte sergiledi.

  • Ege Postası
  • 03.04.2013 - 09:51
İSTANBUL-  ‘2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde düzenlenen gösteriler büyük beğeni topladı. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay  Sındır’ın da katıldığı ve renkli görüntülerin ortaya çıktığı organizasyonda duygu yüklü anlar da yaşandı
 Bornova Belediyesi, ‘2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde çok anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Malazgirt İlköğretim ve Orta Okulu’nun öncülüğünde, Ferit Bahriye Ergin ve Dr. Cavit Özyeğin İlk ve Ortaokullarının katılımıyla gerçekleşen organizasyon Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.
 Otistik çocuklar, uzun süredir çalıştıkları gösterilerini ailelerinin de büyük heyecan yaşadığı etkinlikte sundu. Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kemallettin Dikici ve ev sahibi Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır bu özel günlerinde otistik çocukları yalnız bırakmadı.
 Otizm alanında Türkiye’nin önde gelen isimlerinden biri olan Yrd. Dç. Mustafa Özekes, otistik çocukların ne kadar özel insanlar olduklarını anlattı. Öğrenci velilerinin de duygularını dile getirdiği organizasyonda sahneye çıkan otistik öğrenciler, dans etti, şarkı söyledi, şiir okudu, spor yaptı.  Öğrencilerin okullarında yaptıkları el işleri ve resimler de büyük beğeni topladı.
 Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, böylesi özel bir günde, böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, ‘‘Otistik çocuklarımız burada ortaya koydukları ile yeteneklerini ve diğerlerinden farklı olmadıklarını gösterdiler. Buradaki tablo hepimizi gerçekten çok mutlu etti ve duygulandırdı. Sabırla her zaman onların yanlarında olan ailelerini ve öğretmenlerini kutluyorum’’ diye konuştu.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.