Dolar 34,1710
%0.1
Euro 38,1563
%-0.23
Altın 2.914,580
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Park açılışında İl Başkanı Engin'den Durak'a övgüler

Park açılışında İl Başkanı Engin'den Durak'a övgüler

Karşıyaka Belediyesi’nin açılışlar açılış dizisi devam ediyor. 10 gün içinde düzenlenen ikinci açılış töreni ile Doğa Park’ı ve semt sahası hizmete girdi. İnönü Mahallesi’nde yaptırılan Doğa Parkı ve Futbol Sahası’nın açılış töreninde konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, 9 yıl içinde kentteki yeşil alan miktarını iki katına çıkardıklarını belirtirken, “Parkları sadece yeşil alanlar olarak görmüyoruz. Gençlerin spor yapacakları alanlar olarak da düzenliyoruz” diye de ekledi. Açılışa katılan CHP İl Başkanı Ali Engin ise övgülerini “En çok açılış davetini Karşıyaka Belediyesi’nden alıyorum. İşte CHP farkı ve Cevat Durak farkı” diye dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 02.04.2013 - 15:15
İZMİR - Karşıyaka Belediyesi tarafından İnönü Mahallesi’nde yatırılan Doğa Parkı ve Futbol Sahası’nın açılış törenine Belediye Başkanı Cevat Durak ve CHP İl Başkanı Ali Engin’in yanı sıra CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri ile amatör sporcular da katıldı.

Karşıyaka’da 9 yılda yapılan 160’a yakın parkla yeşil alan miktarını iki katına çıkardıklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Cevat Durak, “Amacımız bu oranı daha da arttırmak. Parklarımızı yaparken de sadece yeşil alan olarak hazırlamıyoruz. Buraların yaşayan yerler olmasını istiyoruz. Spor tesisleri, çocuk oyun alanları, spor aletleri ile donatıyoruz. Böylelikle gençlerin spor yapacakları alanları da çoğaltıyoruz” dedi. Başkan Durak, “Bu tesisten iki mahallenin gençleri yararlanacak. Onların KSK’ye yaraşır sporcular olarak yetişmesini istiyoruz. Tesis içinde kulüp binası, soyunma odaları, duş yerleri var. Karşıyaka’nın tüm amatör takımlarının suni çim sahaları ve kulüp binaları oldu. Bundan mutluyuz” diye de ekledi.



İnönü Mahallesi’nde yeni yatırımlar için çalışma içinde olduklarını da vurgulayan Başkan Durak, “Bu bölge kurulduğunda yamaç bir alan olduğu için, Yamaç ismi verilmiş. Ortasından çevre yolu geçince ikiye bölündü. Mustafa Kemal Mahallesi ve İnönü Mahallesi diye iki mahalle kurduk. Bu bölgenin imar düzenlemelerini yeniden yaptık. Planlar Büyükşehir Belediyemize gönderdik. Onaylandıktan sonra kötü görüntüler ortadan kalkacak, daha güzel olacak” diye konuştu.



ALİ ENGİN’DEN BAŞKAN DURAK’A ÖVGÜ

Park ve spor tesisleri açılışında konuşan CHP İl Başkanı Ali Engin ise, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı hizmetlerinden dolayı kutlayarak, “İl Başkanı olduğumdan bu yana 28 ilçemizden de Büyükşehir Belediyemiz’den de sürekli açılış davetleri alıyorum. Ancak en çok daveti Karşıyaka Belediyesi’nden alıyorum. Bu kadar çok hizmet ürettiği için kendisini kutluyorum. Ayrıca burada belediyeye ait bir arsanın okul yapılmak üzere tahsis edildiğini öğrendim. Meclis üyelerini ve Başkanımız Durak’ı tebrik ediyorum. İşte CHP farkı ve Cevat Durak farkı burada. Herkese teşekkür ediyorum“ diye övgülerini dile getirdi.
Açılış törenine mahalle halkı adına konuşan Muhtar Hasan Söğüt de yeni yapılan spor tesisleri ve park için Durak’a teşekkür ederek, “Çocuklarımız mahalle aralarından, kahvehanelerden kurtulacak“ dedi. Tesislerden yararlanacak Erdem Esenspor Kulübü Başkanı Metin Acaroğlu Belediye Başkanı Cevat Durak’a plaket verdi ve Cevat Durak yazılı kırmızı-beyaz formalarından hediye etti. Spor tesisi açılışından sonra başkanlar sahada sporcularla buluşup penaltı attı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.