Dolar 34,2680
%0.08
Euro 37,6435
%0.03
Altın 2.907,000
%-0.5
Bist-100 9.030,00
%-0.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fethiye'deki otellerde bayram bereketi yaşanıyor

Fethiye'deki otellerde bayram bereketi yaşanıyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde faaliyet gösteren oteller Ramazan Bayramı sebebiyle yüzde 100 doluluğa ulaştı. Otellerde yer bulamayanlar, pansiyon ve apartların da tamamen satılmasına sebep oldu. Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, ilçede yaşanan...

  • Ege Postası
  • 06.08.2013 - 14:25
Muğla'nın Fethiye ilçesinde faaliyet gösteren oteller Ramazan Bayramı sebebiyle yüzde 100 doluluğa ulaştı. Otellerde yer bulamayanlar, pansiyon ve apartların da tamamen satılmasına sebep oldu.


Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, ilçede yaşanan yoğunluk sebebiyle güvenlik tedbirlerinin üst seviyeye çıkarıldığını açıkladı. Fethiye, Çalış ve Ölüdeniz'deki otel ve pansiyonların tamamen dolu olduğunu ve bu doluluğun bayram sonrasında da devam edeceğini belirten Kaymakam Ekrem Çalık, "Güvenlik tedbirlerinin yanında sağlık, ulaşım ve yerel hizmetler yönünde bütün önlemler alındı. İnşallah hiç bir aksaklık yaşamadan güzel bir bayram yaşayacağız. Turistik tesislerimiz şu an tamamen dolmuş vaziyette. Aldığımız bilgiler bu doluluğun Ağustos ayı sonuna kadar devam edeceği yönünde. Bunlar sevindirici gelişmeler tabii ki." dedi.

BAYRAM DOLULUĞU TURİSTİK TURLARA DA YANSIDI

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Fethiye Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Salih Taşçı da Ramazan Bayramı sırasında ve sonrasında bölgedeki turizm hareketliliğinin en üst seviyede olacağını söyledi. Özellikle bayramın üçüncü gününden itibaren rezervasyonların yüzde 90'ların üzerinde seyrettiğini vurgulayan Taşçı, bu oranların eylül ayının ilk haftasına kadar devam edeceğini açıkladı. Dış pazarla ilgili herhangi bir artış veya azalmanın olmadığını, bu hareketliliğin iç pazardan kaynaklandığını vurgulayan Taşçı, "Turistik ve tarihi bölgelere yapılan safari turları şu an en geniş katılımlarla yapılıyor. Günde yaklaşık bin kişi bu turlara katılıyor. Bu rakamın bayramla birlikte bin 500 sayısına ulaşacağını görüyoruz. Yine aynı şekilde yamaç paraşütü firmalarının da eylül ayına kadar önemli bir doluluk oranına sahip olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.