Dolar 34,2138
%-0.02
Euro 37,5281
%0.14
Altın 2.876,700
%0.24
Bist-100 9.115,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Feyzioğlu: Silivri'de alınan tedbirler mahkemenin vereceği karara işarettir

Feyzioğlu: Silivri'de alınan tedbirler mahkemenin vereceği karara işarettir

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyet, Silivri Cezaevi'ne gelerek İşçi Partisi ve tutuklu yakınları tarafından kurulan çadırları ziyaret etti. Feyzioğlu, "Alınan tedbirler mahkemenin vereceği karara...

  • Ege Postası
  • 04.08.2013 - 14:49
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyet, Silivri Cezaevi'ne gelerek İşçi Partisi ve tutuklu yakınları tarafından kurulan çadırları ziyaret etti. Feyzioğlu, "Alınan tedbirler mahkemenin vereceği karara önemli bir işarettir." dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Prof.Dr Metin Feyzioğlu, Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy ve yönetim kurulu üyeleri, Ergenekon davasının karar duruşması öncesinde Silivri Cezaevi'ne gelerek İşçi Partisi'nin ve tutuklu yakınlarının kurdukları çadırları ziyaret etti. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Feyzioğlu, soruşturmanın başlangıcından beri sergilenen yaklaşımın darbeyle mücadele olmadığını, söz söyleyenle, muhalefet edenle, farklı düşünenle mücadele olduğunu savundu. Feyzioğlu, “Yarın ilan edildiği üzere karar açıklanacaktır. Bu kararın nasıl olacağını bugünden tahmin etmek mümkün gözükmektedir. Sadece etrafımıza baktığımızda bile yurttaşların bölgeye ulaşmasının yasaklanması ve bu yasağın her ne pahasına olursa olsun hayata geçirilmesi ve buna yönelik tedbirlerin alınmış olması mahkemenin vereceği karara dair önemli bir işarettir.” dedi.

Mahkeminin vermiş olduğu kararı İstanbul Valisi'nin açıklamış olmasına 'Cumhuriyet tarihinde hiç görülmemiş bir olay' olarak değerlendiren Feyzioğlu, “ İleri demokrasi diye diye getirdikleri noktada bizim algıladığımız şudur; mahkeme milletin duruşmaya girmesini yasaklamış bu yasağı gerekçe gösteren İstanbul Valiliği de 'yollara çıkmayın nasıl olsa mahkeme sizi içeriye almayacak, dolayısıyla yollara çıkan herkesi ben peşinen suçlu görürüm' diye tahdit etmiştir." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.