Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça'da CHP'li vekillerden siyaset turu

Foça'da CHP'li vekillerden siyaset turu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu’nun, Kuzey Ege turunun durağı Foça oldu. CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ile birlikte CHP Foça İlçe Örgütü’nde partilileriyle bir araya gelen Moroğlu, İlçe Başkanı Günal Biçer, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, CHP Foça Kadın Kolları Başkanı Beyhan Türker, CHP Foça Gençlik Kolları Başkanı Oktay Kaya ve gençlik kolları üyelerinin de aralarında bulunduğu grupla birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu.

  • Ege Postası
  • 25.08.2013 - 16:32
İZMİR - Foçalıların ve yaz tatilini Foça’da geçiren yurttaşların elini sıkıp dert dinleyen, sohbet eden CHP’li vekiller Moroğlu ve Akgöl, CHP İzmir Milletvekillerinin makam telefon numaralarının yer aldığı broşürleri dağıttı.

İlçede faaliyet gösteren DEÜ Reha Midilli Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Sefa Karaduman, 200 öğrencinin yurt sorunu yüzünden pahalı kiralarla eve çıkma konusunda kara kara düşündüğünü söylediği Moroğlu, konunun muhatabı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na talebi ileteceğini vurguladı.

SİT ve koruma bölgeleriyle çevrelendiği için, bir çivi çakmak için bazen 13 onay imzasının gerektiği Foça’da, vatandaşların aşılmasını şiddetle istediği sorunların başında “kanalizasyon” vardı. Gözde bir turistik belde olan Foça’ya, vidanjör ile kent pisliğinin çekilmesi uygulamasının yakışmadığını vurgulayan Foçalılar, insan sağlığı açısından öncelikli olması gereken kanalizasyon ve altyapı yatırımlarını yaşama geçirmek isteyen yerel yönetimlere, projelerini yaşama geçirmede “koruma mevzuatı” açısından “kent dokusunu bozmama şartıyla” kolaylık sağlanması gerektiğini vurguladılar.

Foça Ziraat Odası Başkanı Yüksektepe: “Çiftçinin derdi dağ oldu”

Tatilciler ve Foçalılarla dertleşen, kahvehaneleri gezen Moroğlu ve Akgöl, merkezi Bağarası’nda bulunan, Ercan Yüksektepe’nin başkanlığını yaptığı Foça Ziraat Odası Yönetim Kurulu’na ziyarette bulundu. Tarım kesiminin dertlerinin “dağ olduğunu” belirten Yüksektepe, “Bakırçay’ın kaliteli pamuğu vardı. Şimdi tekstil sektörü başta olmak üzere diğer sektörlerin kullandığı pamuğun yüzde 70’i ithal, sadece yüzde 30’u yerli. Pamuğu bitirdiler, sıra şimdi yaşamı pamuk ipliğindeki çiftçiyi bitirmeye geldi. Can çekişiyoruz, son darbeyi her an nereden yiyeceğiz, diye korkuyoruz” dedi. CHP’li Moroğlu ise, “Bu iktidardan kurtulmadıkça, tarımın kurtulması mümkün değil” dedi.

Foça Esnaf Odası Başkanı Menemenli: “Turizmde kıyamet yakın”

Günal Menemenli başkanlığındaki Foça Esnaf Odası yönetim kurulu üyelerini de oda merkezinde ziyaret eden CHP’li vekiller, talepleri not aldı. 1000 üyeli karma oda statülü Foça Esnaf Odası’nın Başkanı Menemenli, Foça’da değişik partilerden yerel yönetime talip olanların yıllardır söz verdiği Foça Sanayi Sitesi Projesi’nin, yetkinin ve tapunun İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesiyle artık yaşama geçirilmesini umduklarını söyledi. Son içki satışı düzenlemesinin de 9 Eylül 2013 tarihinden itibaren “dükkan kapatmalara” neden olacağını kaydeden Menemenli, “Turizmde kıyametin eli kulağında” dedi. CHP Milletvekilleri Moroğlu, tesisin yapılması talebini ilgililerine iletip konunun takipçisi olacağı sözünü verdi. Foça Esnaf Odası Yönetim Kurulu, Milletvekilleri Moroğlu ve Akgöl’e çiçek takdim etti.

Yemekte birlik mesajı

Foça Belediye Başkanı Demirağ’ı makamında ziyaret eden CHP Milletvekilleri Moroğlu ve Akgöl, ilçeyi güzelleştirme çabası nedeniyle Başkan Demirağ ve ekibini kutladı. Daha sonra Yenifoça Mercan-2 Restoran’da düzenlenen CHP Foça İlçe Örgütü’nün yemeğinde, yol arkadaşlarıyla buluştu. 23. Dönem İzmir Milletvekili ve CHP Eski Grup Başkanvekili Kemal Kıvılcım Anadol’un da katıldığı yemekte, yapılan konuşmalara birlik mesajları damgasını vurdu.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Ülkemiz zor bir dönemeçten geçiyor. Bu kritik süreçte ülkemizin sorunlarını sahiplenen ve çözümleri yurttaşlarımıza anlatan dinamik bir parti örgütümüzün varlığı bizi gururlandırıyor. Belediyelerimizden müfettişler eksik olmuyor, varsın eksik olmasın. Sorun değil. Çünkü biz ne yaptığımızı biliyoruz. Foça’nın geleceğini birlikte kuruyoruz” dedi.

CHP İlçe Başkanı Günal Biçer ise, “Yerel yönetimde 25 yıldır iktidar olduğumuz Foça’da, 30.Yılı kazanmak için halkımızla iç içe olmaya ve çalışmaya devam edeceğiz. Unutmamalıyız ki, yerel seçimlerde birbirimizin yoldaşıyız, rakibi değiliz. Daha güzel bir Foça ve daha aydınlık bir Türkiye için omuz omuza verelim” diye konuştu.

Yemekte CHP Milletvekili Moroğlu saz çalıp, türkü söyledi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın selamını getirdiğini belirten Moroğlu, Nazım Hikmet’in “Hapiste yatacak olana bazı öğütler” şiirini okudu ve “Yeter ki kararmasın sol memenin altındaki cevahir” dizeleriyle seslenişini bitirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.