Dolar 34,1969
%0.1
Euro 38,1431
%-0.06
Altın 2.896,550
%-0.81
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gana Büyükelçisi’nden İzmir övgüsü

Gana Büyükelçisi’nden İzmir övgüsü

Göreve yeni başlayan Gana’nın Ankara Büyükelçisi Alhaji İbrahim Abass, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’ın ağırladığı konuk büyükelçiye Türk ve Ganalı işadamları eşlik etti.

  • Ege Postası
  • 06.12.2012 - 10:34
İZMİR -İzmir ile ticari ilişkilerin artması yönünde kentte çeşitli temaslarda bulunduklarını söyleyen Büyükelçisi Alhaji İbrahim Abass, Gana’da 41 tane Türk firmasının faaliyet gösterdiğini vurguladı ve bu sayıyı artırmak istediklerinin altını çizdi. İzmir’e ve özellikle körfeze hayran kalan Abass, denizin ve yolların temiz olduğunu ve trafiğin rahat aktığının belirterek, “İnsanlarınız da çok iyi ve misafirperver. Bu şehri bu hale getirdiğiniz için sizi kutluyorum” şeklinde konuştu. Büyükelçi Abass, ayrıca İzmir’e EXPO 2020 yolculuğunda destek vereceklerini ifade etti.
Gana Büyükelçisi’ni ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, “Afrika’da demokrasisi öne çıkan Gana’nın zengin doğal kaynakları, tarımı ve madenleri var. Ben Gana ile Türkiye arasındaki ilişkilerin artarak devam edeceğine inanıyorum. Çok kısa zamanda bu ilişkiler büyük bir ivme kazanacak” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.