Dolar 34,1977
%0.1
Euro 38,0472
%-0.31
Altın 2.891,500
%-0.98
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınların haklı kutlaması

Kadınların haklı kutlaması

Narlıdere Belediyesi, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkı verilişinin 78. yıldönümünü, Narlıdere Demokrasi Meydanında gerçekleştirdiği etkinlikler ile kutladı.

  • Ege Postası
  • 05.12.2012 - 16:48
İZMİR - Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir İl Başkan yardımcısı Celal Yıldız, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Asker Güneş, Narlıdere Atatürkçü düşünce derneği başkanı Mükerrem Demir, CHP Kadın Kolları, Demokratik ve sivil toplum örgüt temsilcileri ve Narlıdereliler, çağdaş Türkiye'nin güvencesi, Cumhuriyet kadınlarına, seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78'inci yılı kutlamak için, Narlıdere Demokrasi Meydanında bir araya geldi.

78. Yıl dönümü kutlu olsun

Kadına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78'inci yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler sırasında bir konuşma yapan, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “Bugün önemli bir gün, Cumhuriyet tarihimizin içerisinde, Mustafa kemal Atatürk'ün bizlere kazandırdığı çok önemli değerlerden bir tanesi olan, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verildiği günün 78. Yıl dönümü. En içten dileklerimle, bu güzel günü, tören alanında bulunan tüm erkek arkadaşlarım ile birlikte kutlarım” dedi.

Türk kadının bu hakka, 1934 yılında kavuştu

Konuşmasında kadının önemine değinen Başkan Batur, Atatürk ve ilkelerinden bahsederek konuşmasına şöyle devam etti. “Ulu önder Mustafa kemal Atatürk'ün, çağdaş Türkiye'yi şekillendirirken, kadının toplumdaki yeri ve temsil yetkisine yönelik yaptığı en önemli çalışmadır. Çağdaş medeniyetler dediğimiz zaman aklımıza batı ülkeleri, Avrupa ülkeleri gelmekte. Medeni kanunu örnek aldığımız ülkede bile 1971 yılında kadına seçme hakkı veriliyor. Türk kadının bu hakka 1934 yılında kavuştuğunu göz önünde bulundurur isek, Ulu önder Mustafa kemal Atatürk'ün ne kadar ileri görüşlü bir lider olduğunu daha rahat anlarız” dedi.

En az 10 kadın üye olacak

Atatürk’ün kadına verdiği önemi vurgulayan Batur, Cumhuriyet Halk Partisinin kadın kotasını hatırlatarak, “CHP geçtiğimiz kurultayında çok doğru bir karar imza atarak, %33 kadın kotası uygulamaya başladı. CHP bünyesinde seçim ile göreve gelinen her noktada, kadın kendisini %33'lük bir oranda temsil edebilecek. CHP'nin koyduğu kadın kotası doğrultusunda, önümüzdeki seçimlerde, Narlıdere Belediye meclisinde, en az 10 kadın üye olacak” dedi.

Tiyatro ile anlattılar

Tören alanında yapılan konuşmaların ardından, Narlıdere Belediye Tiyatrosu oyuncuları, Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkını anlatan bir skeç oynadılar. Oyunda, Türk kadının seçimlere katılmasını engellemeye çalışanlara aldırmadan bir araya gelerek kendilerini temsil eden başarılı ve azimli Türk kadını, izleyenler tarafından yoğun alkış aldı. Başkan Batur tören sonunda Tokatlılar derneğine ait sanatçıların söylediği türkülere eşlik ederken, kadınların oluşturduğu halay ile coşkulu dakikalar yaşandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.