Dolar 32,3430
%-0.05
Euro 34,7911
%0
Altın 2.389,730
%-0.3
Bist-100 10.229,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazeteci Solak, Başkan Tugay'ın vaatlerini değerlendirdi: 90 dakika vaadini hatırlattı!

Gazeteci Solak, Başkan Tugay'ın vaatlerini değerlendirdi: 90 dakika vaadini hatırlattı!

Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak TR35 TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında gündemi değerlendirdi. Solak," Başkan Tugay'ın en önemli vaatlerinden biri de 90 dakikaydı. Bu uygulamayı İzmir’e geri getirirse dar gelirli vatandaşlara büyük bir hizmet etmiş olur. Bu vaadin de en yakın zamanda gündeme alınacağını düşünüyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.04.2024 - 16:07
  • Güncelleme: 19.04.2024 - 19:54

EGEPOSTASI- Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35 TV’de yayınlanan Haftanın Notları programında gazeteci Gönül Morsünbül ile birlikte gündemi değerlendirdi.

ISTAKOZ PAYLAŞIMINA TEPKİ YAĞDI

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın ‘ıstakoz’ paylaşımına ilişkin açıklamalarda bulunan Gazeteci Halil Solak, “Bu konunun neden çok konuşulduğunu irdelemek lazım. AK Parti ilk defa ikinci parti oldu. Diğer yandan ekonomik kriz var. Bunun üzerine Monoco’ya giderek böyle bir paylaşım yaparsanız kamuoyundan tepki görürsünüz. Hem muhalefetten hem parti içinden eleştiriler aldı. Hatta parti içinden daha sert eleştiriler aldı. AK Parti eski MKYK Üyesi Mücahit Birinci deyim yerindeyse partiden kovdu. İnsanların hayat tarzına, yemesine, içmesine karışamayız ancak burada paylaşması sıkıntı” dedi.

“PARTİNİN SAHİBİ MİSİNİZ?”

AK Partili Birinci’nin ise geçmişte atkı ile gündeme geldiğini hatırlatan Halil Solak, “AK Parti eski MYKY Üyesi Mücahit Birinci, ünlü bir Fransız markası atkı ile 3 yıl önce gündeme gelmişti. ‘5 bin liralık atkı takıyor’ diye... (atkının fiyatı 330 pound idi) şimdi ki kur ile 13-14 bin TL yapıyor. Atkı ile gündeme gelen birisinin partilisine ‘gideceksiniz’ deme lüksü kanımca olamaz. Partinin sahibi misiniz?" dedi.

KENDİNİ BÖYLE SAVUNMUŞTU!

Solak, "Bakın Mücahit Bey kendini o dönem nasıl savunmuş; "Hay atkı kadar kafanıza taş düşsün. Başka işiniz mi yok yahu, Tiktok videoları, İnstagram paylaşımları... Fondaş bir kısım sözde gazeteci de bunlara uymuş. Neredeyse atkı sempozyumu düzenleyecekler. Yahu bırakın magazini, bir iki kitap okuyun, tarih okuyun, kendinize fayda... Siyasetçiyi atkı üzerinden vurmak... Çok naif... Aslında sıkıntı şu... Biz kimiz de o atkıyı takabiliyoruz dimi... Mütedeyyinler, maneviyata sahip insanlar kim ki... Dünyanın meşru nimetlerinden tek, azınlık ama egemen düşüncenin kurşun askerleri faydalanır. Bu azgın azınlığa göre biz, ‘Bizimkiler’ dizisindeki kapıcılarız.”

Bursalı’nın özrü bile parti içinde sorun yarattı. O gün Bursalı’nın her yaptığı haber oldu. Bir gedik açılınca peş peşe geliyor. Eskiden bunlardan daha büyük skandallar olurdu. Konuşulurdu ve biterdi. Sosyal medya gücüyle o konuyu sıcak tutuyor” diye konuştu.

SAMİMİ BİR ÖZÜR HER ŞEYİN ÖNÜNE GEÇER!

Bursalı’nın özür mesajından Antalya’daki teleferik faciasından bahsetmesine tepki gösteren Solak, “ Çok samimi özür dilemişsiniz ancak Antalya’daki ve İstanbul’daki faciayı buraya bağlamak samimi özrünün önüne geçti. Neden sizin ıstakoz paylaşımınız ile gündemi değiştirsinler? Samimi bir özür her şeyin önüne geçer” ifadelerine yer verdi.

CHP İZMİR İL MENDERES'TEKİ DARP OLAYINI KAPATMAYA MI ÇALIŞIYOR?

Menderes’teki darp olayına ilişkin açıklamalarda bulunan Solak, “Önemli bir seçim kazanılmış. Bundan sonra mücadele iktidar olmalı. Gündeme düşen iddialara göre bakıyoruz bunlar birbirlerine düşmüşler. CHP’li Meclis Üyesi Harun Bila istediği görevi alamadığı için serzenişte bulunmuş. İlçe başkanı, İlçe başkan yardımcısı ve diğer meclis üyesinin kendisini darp ettiklerini iddia etti. Biz bu iddia üzerine meclis üyesi Bila ile görüştük. ‘Rant’ iddialarına bulundu. ‘Başkan yardımcılığı’ istediğini söyledi. Olay böyle olunca darp edildiğini sosyal medya hesabından paylaşıyor. Biz ilçe başkanını sabah ve akşam olmak üzere 2 defa aradığımızda toplantıda olduğunu söyledi. Belli ki konuşmak istemiyor, sessiz kalmak istiyor. Biz yine ilçeden sorumlu İl Başkan Yardımcısını aradığımızda o da telefonlarına cevap vermedi. Bunun üzerine tekrar Harun Bila’yı aradık son durum nedir? diye... Kendisi basına demeç vermeyeceğini aktardı. Biz de buradan şunu çıkardık, olayın üstü mü kapatılmaya çalışılıyor? Her şey unutulsun, süt liman olsun, biz de yolumuza bakalım mı diyorlar? İddialar vahim. Bir kişiyi 3 kişi darp ediyorsa burada bir sıkıntı var. Bu sıkıntının üzerine il başkanlığının hemen gitmesi gerekiyor. İl Başkanlığının hemen aksiyon alması lazım. Millet CHP’ye bir kredi verdi. Bu kredinin çok iyi kullanılması lazım. Bunu sen-ben kavgasına döndürürlerse bir sonraki seçimde avuçlarını yalarlar. İl başkanlığı sessiz kalarak olayın üzerini kapatmaya çalışıyor diye anlıyorum” ifadelerine yer verdi.

“SMS İLE ÇIKARMAK İNSAN ONURUNA YAKIŞMAZ”

Bayraklı’da yaşanan işçi krizini değerlendiren Gazeteci Solak, “Her seçim sonrası belediye el değiştirirken böyle şeyler yaşanıyor. Başkan Vekiliydi İrfan Önal ve belediyenin mali dengesini biliyordu. Geldikten sonra hemen reaksiyon göstermesi ve toplu işçi çıkarmaya girmesi büyük cesaret ister. Bunu bir de SMS ile yapması insanlık onuruna yakışmaz. Bu durum üzerine sendika toplanarak açıklama yaptı ve eylem kararı aldılar. Gece yarısı anlaşıldığına ilişkin haber geldi. Bugün Belediye Başkanı bir bilgilendirme toplantısı yaptı ve o toplantıda gerginlik çıktı. 84 personelin geri alınmadığı öğrenildi. Kriz gün geçtikçe derinleşiyor. Dün koltuğa oturdunuz ertesi gün işçilerle ve sendika ile kavga etmeye başladınız. İşçilerin maaşı ödemek için önceden 50 milyonluk bir kredi çekilmiş ve o kredinin geri ödenmesi 80 milyon. O zaman hizmeti nasıl yapacaksınız?” dedi.

CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI FARK YARATTI

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın 30 ilçe belediye başkanına mektup göndermesini değerlendiren Solak, “ Ceyda Hanım pozitif ve iyi bir siyasetçi. Seçim zamanı çalışmalarıyla fark yarattı. Ancak İzmir’de AK Parti’nin seçim kazanması çok zor. Seçim sonrası 30 ilçe belediye başkanını tebrik etmesi ve destek vermesi çok ince bir tavır. Ankara’daki her işinize yardımcı olacağını söylemesi İzmir’in demokrasisine yakışan bir tavır oldu” diye konuştu.

SOLAK, 90 DAKİKA VAADİNİ HATIRLATTI!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, vaatlerini gerçekleştirmek için adım attı. Tugay’ın hemen reaksiyon göstermesinin önemli olduğunu vurgulayan Solak, “Tugay, Halk Ekmek sözünü verdi ve ilk mesai gününde talimatı verdi. AK Parti biraz erken davranıp, ‘varan 1’ paylaşımı yaptı. Ancak aynı dakikalarda Tugay’ın talimatı verdiği haberleri yansıdı. Sözünde durmasaydı, iki gün AK Parti ve MHP yüklenecekti. Bu durum Tugay’ın siyaseti iyi okuduğunun göstergesi. İlk meclis toplantısında suya indirim için adım atılması ve 0-4 yaş çocuğu olan annelere 60 binişlik bir kart verecek. Emekli dayanışma kartı da çok önemli. En önemli vaatlerinden biri de 90 dakikaydı. Bu uygulamayı İzmir’e geri getirirse dar gelirli vatandaşlara büyük bir hizmet etmiş olur. Bu vaadin de en yakın zamanda gündeme alınacağını düşünüyorum” dedi.

CHP GRUBUNA KADIN YAKIŞIRDI

CHP’nin Grup Başkanvekilliği seçimini değerlendiren Solak, “Burcu Köksal Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilince yerine bir seçim yapıldı. Seçimin Ankara Milletvekili Murat Emir ile Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç arasında geçmesi bekleniyordu. Ali Öztunç ve Sevda Erdan Kılıç da Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinir. Seçim sonucunda Murat Emir 66 oy alarak seçilirken, Sevda Erdan Kılıç 48 oy aldı.

Giden Grup Başkanvekili kadın olunca yerine bir kadının grup başkanvekili olması daha iyi olurdu. Sevda Hanım’ın da yakışacağını düşündüm ancak demokratik bir seçimde öyle bir karar almışlar. Bundan 1,5 ay kadar önce TBMM İdare Amiri Uğur Bayraktutan seçildi. Bayraktutan da Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın bir isimdi. O zaman 67 oy alarak seçilmişti. Seçim öncesi ve seçim sonrası CHP’de bazı dengeler değişmiş. Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın bazı vekiller Özgür Özel tarafına yani gücün tarafına doğru hareket etmişler” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.