Dolar 34,2562
%0.04
Euro 37,6348
%0.09
Altın 2.879,750
%-1.03
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziantep ekolojik kent olma yolunda ilerliyor

Gaziantep ekolojik kent olma yolunda ilerliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Kent Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Fransız Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Ekolojik Kent Projesi’nin eğitimleri sürüyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Kent Projesi...

  • Ege Postası
  • 30.06.2013 - 13:26
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Kent Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Fransız Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Ekolojik Kent Projesi’nin eğitimleri sürüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Kent Projesi uygulama öncesinde eğitim programlarına devam ediyor. BURGEAP adlı firma ile birlikte yürütülen fizibilite çalışmaları kapsamında, 25-26 Haziran tarihlerinde düzenlenen eğitimlerde Fransız Mimar-Mühendis Eric Sontag tarafından dünyadaki Ekolojik Kentler ve uygulama aşamaları tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nde Eric Sontag tarafından düzenlenen eğitimde sürdürülebilir kalkınma, sürdürülebilir kentleşme, Avrupa'daki şehirlerin gelişim süreci, eko-kent oluştururken finansal ve mali öğeler konusunda bilgiler verildi. Uygulamalı çalışmaların yapıldığı ve eko-kent fikirleri üzerine tartışıldığı eğitimlerde ayrıca Fransa'da uygulanan HQE standartları ve sertifikası kapsamında ekolojik kent ve ekolojik bina kriterleri de anlatıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ekolojik Kent Şube Müdürlüğü ev sahipliğinde iki gün süren eğitime, Bursa Nilüfer Belediyesi, Antakya Belediyesi, Şehitkamil ve Şahinbey Belediyesi'nden de uzmanlar katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.