Dolar 34,1012
%0.25
Euro 38,1192
%0.17
Altın 2.876,580
%1.67
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir'de gündem yangın ve nükleer atık: Başkan Işık'tan komisyon çağrısı

Gaziemir'de gündem yangın ve nükleer atık: Başkan Işık'tan komisyon çağrısı

Gaziemir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısında gündem yangın ve nükleer atık oldu. Başkan Ünal Işık yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Hayatımın en zor günüydü. Bu durumu kimsenin yaşamaması lazım. Yangın bu işi bilmeyenlerin işi değil. Halkımız çam dallarıyla söndürmeye çalıştı. O çam daha da yangını büyüttü. Yangını sadece profesyonel ekip söndürmeli. Yetkili ağızlardan duyulmayan çağrılar varmış. Bir vatandaş bana 'ceset torbası istiyormuşsunuz, bizden neyi saklıyorsunuz' dedi. Bizim böyle bir çağrımız yoktu. Yangın bize bir şeyin eksikliğini gösterdi. Uyum içerisinde çalışmazsak Orman idaresi ya da belediye bunu çözemez" dedi. Nükleer atık bulunan kurşun fabrikası için çağrıda bulunan Işık, " Bizim tek talebimiz buranın bir an önce temizlenmesi. Temizlenirken nasıl temizleneceği de bildirilmeli. Meslek odalarının, bilim insanlarının, belediyenin bu işin içerisinde olduğu bir komisyon tarafından denetlenmeli. Hepimizin içini rahatlatacak bir bertaraf olmalı" dedi.

  • Ege Postası
  • 01.08.2024 - 19:02
  • Güncelleme: 02.08.2024 - 10:17

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Gaziemir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşimi Belediye Başkanı Ünal Işık başkanlığında gerçekleştirildi. 

"HAYATIMIN EN ZOR GÜNÜYDÜ"

Gaziemir'de meydana gelen yangına ilişkin konuşan Başkan Ünal Işık, "Hayatımın en zor günüydü. Bu durumu kimsenin yaşamaması lazım. Yangın bu işi bilmeyenlerin işi değil. Halkımız canla başla yangını söndürmeye çalışıyordu. Halkımız çam dallarıyla söndürmeye çalıştı. O çam daha da yangını büyüttü. Yangını sadece prsofesyonel ekip söndürmeli. Sarnıç ve Gaziemir halkına duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Yetkili ağızlardan duyulmayan çağrılar varmış. Bir vatandaş bana 'ceset torbası istiyormuşsunuz, bizden neyi saklıyorsunuz' dedi. Bizim böyle bir çağrımız yoktu. Yangın bize bir şeyin eksikliğini gösterdi. Uyum içerisinde çalışmazsak Orman İdaresi ya da belediye bunu çözemez. Belediye yangını söndüremez. Belediyemiz dolu tanker tutarak destek sağlayabildi. O gün yanımda olan belediye başkanı arkadaşımız vardı. Biz gruplaşarak insan kaynağı, makina kaynağına kadar envanteri çıkarıp tek bir telefon ile her belediyede sorumlu belirleyerek nasıl hareket edeceğimizin çalışmasını yapmaya karar verdik" dedi. 

AK PARTİ'DEN YANGIN VE AKTEPE EMREZ VURGUSU 

AK Partili Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca, "Orman yangını sadece belediyenin söndüreceği bir şey değil dediniz ancak geçtiğimiz yıl Narlıdere'de sitede çıkan yangını bile söndüremedik. Dolayısıyla acil eylem planını sadece orman yangını olarak düşünmemeliyiz. Gaziemir'in yapı stokunu da düşündüğümüz zaman, yapıların kolay yanabileceği göz önünde alınarak bu şekilde yaklaşılması iyi olacaktır. Aktepe Emrez'deki kurban fabrikası için komisyon kurulsun dediniz ancak bizim orada ölçümleri yapacak yeterliliğimiz yok. Geçtiğimiz dönem belediye başkanının imzaladığı ve bu konu ile ilgili komisyon kurulması talebi söz konusuydu. Bu önergenin Büyükşehir nezlinde yeniden canlandırılması ve araştırılması önemli. Bizim ülkemizde bu tür radyoaktif elementin bulunmadığını biliyoruz. Kimin getirdiğinizi bulmamız gerekiyor" diye konuştu. 

"İÇİMİZİ RAHATLATAN BİR BERTARAF İŞLEMİ OLSUN"

Aktepe-Emrez'de ki nükleer atık sorununa değinen Başkan Ünal Işık, " Çevre ve Şehricilik tarafından yetkilendirilen bir kurum temizliğe başlayacaklarını söylediler. Biz bölgeyi gözlem altına aldık. 23'üne kadar hiç çalışma olmadı. 23'ünde 2 iş makinasıyla alana girildi ve toz, duman ile karşılaştık. Çevre ve Şehircilik'i aradık ancak muhattap bulamadık. Kaymakam Bey'e de verilen bir bilgi yoktu. Gaziemir yetkililerinin bilgisi yoktu. Yarın saat 13'te burayı temzileyecek firma bizlere yol haritasını verecek. Bizim tek talebimiz buranın bir an önce temizlenmesi ancak temizlenirken nasıl temizleneceği de bildirilmeli. Meslek odalarının, bilim insanlarının, belediyenin bu işin içerisinde olduğu bir komisyon tarafından denetlenmeli. Ülkemizde ilk kez yapılacak bir işlem. Hepimizin içini rahatlatacak bir bertaraf olmasını istiyoruz" ifadelerine yer verdi. 

TAŞIMA SU İLE DEĞİRMEN DÖNMEZ 

AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Arslan gündem dışı söz alarak, " Sarnıç'ta bitmeyen su problemi var. Sular az akıyor ve yüksek yerlere çıkmıyor. Sıcak yaz aylarında insanlar çok mağdur. İnsanların makinalarında yanmalar meydana geliyor. Garantiden de sudan kaynaklı olması sebebiyle yararlanıyor. Büyükşehir vidanjörleri durmadan su taşıyor buraya. İZSU'dan emekli arkadaşlar diyor ki, 'taşıma su ile değirmen dönmez'. İZSU'nun Sarnıç için üvey evlat muamelesi yapmasından bıktık. Arıza ekiplerine ulaşamıyoruz. Su patlakları Gaziemir'in çoğu yerinde var. Bir çözüm üretsinler. Diğer konu ise yüksek ağaçlarımız var. Bu ağaçlar sebebiyle kablolar kopuyor ve yangın meydana geliyor. İhbarı yaptık, bir geri dönüş olmadı. Ben meclis üyesi olarak sizi aramamalıyım. Vatandaşın ihbarları ciddiye alınmalı. Hollanda maçında gol attığımızda bir belediye çalışanı insanların rehavetinden yararlanarak Kayseri'de olan olaylara gönderme yapıyor. Biz ismini tespit ettik. Belki o gün için kurtuldu ama biz takipteyiz. Seçimler bitti herhalde belediye hızını alamadı. Belediyenin logolu arabası ışık eylemi için gezerek çağrı yapıyor. Belediye arabası siyaset yapamaz. 26 Temmuz 2024'te veterinerlikte bir hanımefendi gelerek güvenlikten başlayarak içerideki personellere hakaret ediyor ve çıkıp gidiyor. Siz de o çalışanları başka birimlerine veriyorsunuz. Yeni çıkan yasada o arkadaşların veterinerlik biriminde ihtiyacımzı var. Bu tutumu yakıştıramadım" ifadelerini kullandı. 

TALİMATIM YOK! 

Ünal Işık ise yanıt olarak, "İZSU konusunda haklısınız ancak şundan emin olun; İZSU ve büyükşehir bürokratlarıyla konuştuk. Sarnıç'ta yenilnemesi gereken şebekeler için çalışmalar başlayacak. Talepler için sistem geliştirmeye çalışıyoruz. Mutlaka devreye koyacağız. Gaziemir Belediyesi olarak topu taca atmayacağız. Mutlaka vatandaşlarımızın yanında olacağız. Maçta personelin ne yaptığını bilmiyorum. Kamuoyunu bununla meşgul etmek yerine benimle birebir görüşseydiniz. Gereğini yaparız merak etmeyin. Logolu araç konusunu da ilk kez duyuyorum. Asla bir talimatım olmadı. Veterinerlik konusunda da başarılı çalışma yürütülmüş. En azından Gaziemir'e baktığınız zaman yavru köpek göremiyorsunuz sebebi ise kısırlaştırma çalışmaları" diyerek yanıt verdi. 

TUGAY'A SİTEM

AK Partili Uğur İnan Atmaca ise, "Cemil başkana sitem etmek istiyorum. Cemil Başkanın vakti kıymetli ancak buraya kadar gelmişken meclis üyeleriyle tanışmak için bir toplantı yapılmalıydı. Bundan sonraki ziyaretlerde önerimi dikkate alırsanız sevinirim" dedi. 
Ünal Işık ise, "Bir çalışma toplantısıydı. Bunun sonuçlarını paylaşacağımzı vakit Cemil Başkan gelirse sizleri de davet ederiz" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.