Dolar 32,5431
%0.08
Euro 35,1788
%0.22
Altın 2.466,820
%0.14
Bist-100 10.682,00
%2.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gaziemir’e AKP Barikatı!

Gaziemir’e AKP Barikatı!

Gaziemir’de, kurşun fabrikasının radyoaktif atıklarını gömdüğü alanda kimyasal kirlilik ve radyoaktivite hareketliliğinin gözlendiği iddiaları üzerine, konuyla ilgili araştırma yapmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleriadına Birgül Ayman Güler ve Emre Köprülü önemli açıklamalarda bulundular.

  • Ege Postası
  • 13.12.2012 - 11:51
İZMİR-  Çevre Komisyonu’nun CHP’li üyesi Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü, Çevre Komisyonu Başkanlığı’na 5 Aralık günü bir dilekçe vererek, Gaziemir’de ortaya çıkan sorunu inceleme kararı talep etti. Komisyon Başkanlığı 11 Aralık tarihli yazısıyla bu talebi reddetti.

Güler “Biz araştıralım diyoruz AKP olmaz diyor”
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Güler, “TBMM Çevre Komisyonu’nun Cumhuriyet Halk Partili Üyeleri Gaziemir’de yaşanan çevre sorunu için komisyon düzeyinde araştırma talebinde bulundu. AKP’li başkanlık yazılı talebimizi reddetti” dedi.
Konuyu yakından takip ettiklerini dile getiren Güler, “konunun ne kadar önemli olduğunu ortada, iddialar vahim. TBMM Çevre Komisyonu’ndaki CHP’li milletvekili arkadaşlarımız komisyon düzeyinde araştırma yapılmasını yazılı bir dilekçe ile komisyon başkalığına sunmuştur. Ne yazık ki verilen yanıt içler acısı. Komisyondan gelen yanıt şu şekilde:‘TBMM İç Tüzüğü’nün 35. Maddesine yer alan komisyonlar, TBMM başkanlığında kendilerine ayrılan salonlarda toplanırlar, kendilerine havale edilen işler dışında kalan işlerle uğraşamazlar.’ Yani komisyonun Ankara dışında inceleme yapması TBMM Başkanlığı tarafından uygun görülmemektedir” dedi. Komisyonun verdiği kararın kendilerini durduramayacağını dile getiren Güler, “Bizler Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri ve Çevre Komisyonu üyelerimiz, çarpıcı iddiaların ortaya atıldığı bölgeye giderek gerekli tespit ve araştırmaları yapacağız” dedi.


Köprülü “Cevap çelişkiler ile dolu”
TBMM Başkanlığı tarafından kendilerine gönderilen cevabın çelişkilerle dolu olduğunu söyleyen Çevre Komisyonu Üyesi Köprülü, “Çevre Komisyonu Üyeleri olarak biz 10 ay önce İzmir’deydik. Çevre Komisyonu üyeleri olarak Kocaeli’nde ve İstanbul’da da inceleme ve çalışmalar yaptık. Yani Komisyon,bir konuyla ilgilenmek istediği ölçüde konunun vahametini ortaya koymak adına yerinde inceleme yapma hakkına sahiptir ve bunu yapabilir, geçmişte de bunun örnekleri vardır. Daha da enteresanı, daha bu dönemde doğrudan İzmir’de yerinde çalışma yapılmıştır. Bizim Çevre Komisyonu üyelerinden biri de iktidar partisinin İzmir Milletvekili Aydın Şengül’dür ve tüm olup biteni bilmektedir” dedi.


İzmir Çevre Raporu’na İmza Atmadık!
Son günlerin tartışma konusu olan İzmir’le ilgili açıklanan çevre raporuna dair de açıklamalarda bulunan Köprülü, “20-21 Nisan tarihlerinde İzmir’e gelerek incelemelerde bulunan TBMM Çevre Komisyonu üyeleri tarafından İzmir ile ilgili bir rapor açıklandığı ve CHP’li üyelerinde bu raporu imzaladığı söyleniyor. Ben TBMM Çevre Komisyonu Üyesi olarak belirtmeliyim ki; o raporun hiçbir şekilde komisyondan geçmesi, daha doğrusu komisyon onayından geçmesi, komisyonda tartışılması ya da bizim altına imza atmamız gibi bir olguhiçbir durumda vuku bulmamıştır” dedi. İzmir Çevre Raporunun imzalanması için dahi önlerine gelmediğinin altını çizen Köprülü, “Aydın bey çıkıp bunu Çevre Komisyonu raporu olarak ortaya koyuyor. Ama açıkça söyleyeyim,bu rapor ne bir komisyon toplantısında tartışılmış, görüşülmüş nede bizim imzamıza sunulmuştur. Bu raporlar imzalamamız için bile önümüze gelmemiştir. Aydın bey eğer bizim imzalarımızı çıkış gösteremez ise iddiaları su yüzeyindedir” dedi.Çevre Konusuyla ilgili İzmir’de yaşananları yakından takip etmeye devam edeceklerini belirten Köprülü, CHP’li milletvekilleri ile yerinde incelemelerde bulunacaklarını belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.