Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gecekondudaki kentsel dönüşüm kent merkezini kıskandıracak

Gecekondudaki kentsel dönüşüm kent merkezini kıskandıracak

İzmir kent merkezinde en gözde semtlerdeki otopark, yeşil alan sıkıntısı, kentsel dönüşümün yapılacağı Körfez manzaralı gecekondularda yaşanmayacak. Bu değişim, kentin en gözde semtlerinden Alsancak'ta yaşayanları bile kıskandırıcak. Artık bu bölgelerde çarpık yapılaşmanın yerini modern bir kent görüntüsü alacak.

  • Ege Postası
  • 12.05.2014 - 10:21
İZMİR-İzmir'in Karabağlar ilçesindeki Bozyaka, Devrim, Cennetçeşme, Umut, Yeşilyurt, Uzundere, Limontepe gibi bölgelerdeki çok sayıdaki mahallede yüzde 90'ı risk altında olan 540 hektar alanda, kentsel dönüşüm için hak sahipleri ile görüşmeler başladı. Dönüşüm olduğu bölgede yüzde 80'i İzmir Körfezi'ni gören, artı zeminle birlikte 4 ile 10 kat arasında toplam 34 bin 232 konut ve işyeri yapılacak. Konutların büyüklüğü 85 ile 130 metrekare arasında olacak. Blokların altına 50 bin araçlık kapalı otopark, ticaret alanları, peyjaz, su ögeleri, anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, sağlık merkezi, dini tesis, ihtiyaca göre açık otoparklar, kültür merkezi, sinema taşıt yoları, turistik dinlenme alanları kültürel tesis alanı, tiyatro sinema kafeler e olacak. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı Kent ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürüğü tarafından ihalesi yapılan İzmir ili Karabağlar ilçesi kentsel dönüşüm projesi hak sahibi tespiti yetkisi verilen Yeni Hedef Harita Şehircilik İnşaat Hizmetleri Ltd. Şirketinin Genel Müdürü Harita Mühendisi Şuayip Ateş ile Afet ve Kentsel Dönüşüm Projesi Teknik Koordinatörü Kentleşme Uzmanı Erdoğan Balcıoğlu bölgede açtıkları merkezde hak sahiplerine proje hakkında bilgi veriyor. 

Kentsel dönüşüm projesinin bölgedeki teknik koordinatörü Balcıoğlu vatandaşın imar hakları doğrultusunda,kaç konutu karşılıyorsa o kadar konut ve ticarathane tercihi yapabileceklerini belirterek, "Arsası kendine ait olup ruhsatsız yapılarda, ödenen bedellerin düşürülmesi karşılığında uzlaşma görüşmesi yapılacak. Arsası olup da ruhsatı olmayan, üzerinde kaçak yapıya sahip olanlar, belediye ruhsatı alırken ödenmesi gereken harçların proje ödeneklerinin yüzde 10 eksiğini alacak. 100 metrekare bir daire ise hak sahibine 75 bin TL'ye mal olacak. Kentsel dönüşümün gerçekleşeceği 540 hektar alanın yüzde 40'ı konut geri kalan yüzde 60'ı yeşil alan olacak. Blokların altında 50 bin araçlık kapalı otopark olacak. Türkiye'de ilk olduğu belirtilen uygulama ile hak sahipleri, kendi yüklenicilerini bu projede kendileri seçecek" dedi.(DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.