Dolar 34,2956
%0.38
Euro 37,5035
%-0.05
Altın 2.928,360
%1.35
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Avrupa yolcusu

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Avrupa yolcusu

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü’nün hazırlayarak Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı Ulusal Ajans’a sunduğu “AB Ülkelerinde Uygulanan Isı Yalıtım (İzolasyon) Teknikleri” konulu proje, Avrupa Birliği Bakanlığı...

  • Ege Postası
  • 25.06.2013 - 18:32
Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü’nün hazırlayarak Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı Ulusal Ajans’a sunduğu “AB Ülkelerinde Uygulanan Isı Yalıtım (İzolasyon) Teknikleri” konulu proje, Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajans tarafından kabul edildi. Proje ile Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, tamamı Avrupa Birliği bütçesinden karşılanmak üzere 31 bin 692 Euro karşılıksız malî destek sağladı.

Gediz meslekî eğitim tarihinde bir ilk olan proje kapsamında 15 öğrenci ve 3 refakatçi personel 3 hafta boyunca Almanya’da meslekî eğitim görecek.

Okul Müdürü Tevfik Delen ve İnşaat Teknolojisi Alan Şefi Ahmet Karataş tarafından hazırlanan proje, Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi İnşaat Teknolojisi Alanı’ndan 15 öğrencinin ile birlikte 3 kişi refakatçi olarak öğrencilerle birlikte Almanya’ya gidecek.

Almanya’nın Nordhein-Westfalen Bölgesi Herne şehrinde 21 günlük bir meslekî eğitim alması planlanan programda Almanya’ya gidecek olan öğrenciler burada bir Alman Meslek Lisesi olan “Emschertal-Berufskolleg” (Emschertal Meslek Koleji), “3A Education & Service” (3A Eğitim ve Servis) ile Mengeder Fensterbau Und Glasbau GmbH’da (Isı Yalıtım Sistemleri Fabrikası) eğitim ve uygulama faaliyetlerinde bulunacak. Bu faaliyete katılan tüm öğrencilere faaliyet sonunda tüm Avrupa’da geçerli olan meslekî eğitim belgesi “Europass” sertifikası verilecek.
Projenin kabul edilmesi ile ilgili olarak Gediz Kaymakamı ve Gediz OSB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çorumluoğlu “böyle önemli bir projenin ilçemizde eğitim veren kurumlarımızdan çıkması bizi memnun etmiştir. Bu tür projelerin artarak devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.