Dolar 34,2023
%-0.01
Euro 37,9200
%0.39
Altın 2.911,180
%-0.63
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genel Merkez İzmir için düğmeye basıyor

Genel Merkez İzmir için düğmeye basıyor

Adayları belirleme adına İzmir’de öncelikli yöntem olarak belirlenen anketlerin startının 30 ilçenin tamamında hafta sonu verileceği öğrenildi. İsimleri CHP İzmir İl Başkanlığı’ndan da sır gibi saklanan iki firma sahaya inip aday adaylarının tanınırlığını ölçecek, mevcut başkanların durumunu soracak.

  • Ege Postası
  • 05.11.2013 - 14:00
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Türkiye genelinde 295 belediye başkan adayını açıklayan CHP’de Genel Merkez, İzmir için düğmeye basıyor.CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “İzmir’de Bayındır hariç tüm ilçeler bizde… Bu nedenle adayların açıklanması konusunda İzmir’in programı sarkacaktır” diyerek İzmir’de aday belirlemeye yönelik Genel Merkez’in ince eleyip sık dokuyacağının ve acele etmeyeceğinin mesajını vermişti.

CHP İzmir’de mevcut belediye başkanları hizmetlerine aralıksız devam ederken, belediye başkanlık makamına talip olan 200 aday adayı da sahada non-stop çalışmalarını sürdürüyor. CHP Genel Merkezi adayları belirleme doğrultusunda harekete geçti.

YÖNTEM ANKET İKİNCİ ŞIK EĞİLİM YOKLAMASI
İzmir’deki uygulanacak yöntemin belirlenmesi için Eylül ayında İl Başkanı Ali Engin, İzmir Milletvekilleri ve PM üyeleri, ilçe başkanalrıyla yapılan istişare sonrası hazırlanan raporla birlikte Ankara’da 5 kişilik komisyonla görüşme yapmıştı. İzmir’de aday belirleme yöntemi olarak anket ve eğilim yoklaması şıkları belirlenmişti.Anketlerde aday adaylarının farklı şekilde önünde çıkan isim il başkanlığı, ilçe örgütleri ve STK’larla yapılacak istişarelerde de ön sıralarda yer alması halinde merkezi atamayla aday gösterilmesine, anketlerde aday adaylarının oranlarının yakın çıktığı ilçelerde ise eğilim yoklaması yapılması kararlaştırılmıştı.

2 ANKET FİRMASI SAHAYA İNİYOR
Genel Merkez’e yakın isimlerden alınan bilgilere göre İzmir’de aday belirlemeye yönelik yöntem start alıyor. Haftasonu 30 ilçede anket çalışması başlayacak. Yaklaşık 1 hafta sürmesi beklenen anket çalışmasını iki ayrı şirketin yapacağı öğrenildi.
CHP İzmir İl Başkanlı’ğından alınan bilgilere göre Genel Merkez'in iki anket firmasının ismini sır gibi sakladığı ve İl Başkanı Ali Engin’in dahi bilmediği belirtildi. Anket firmalarının aday adaylarının tanınırlığını ölçeceği, mevcut belediye başkanlarının durumunu soracağı ifade edildi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.