Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gezi Parkı protestolarında çocukları ölen anneler yürüyüş yaptı

Gezi Parkı protestolarında çocukları ölen anneler yürüyüş yaptı

Gezi Parkı protestoları sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz ve Medeni Yıldırım'ın anneleri ve yakınları Antakya'da yürüyüş düzenledi.Antakya Uğur Mumcu...

  • Ege Postası
  • 29.09.2013 - 19:11
Gezi Parkı protestoları sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz ve Medeni Yıldırım'ın anneleri ve yakınları Antakya'da yürüyüş düzenledi.

Antakya Uğur Mumcu Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar ellerinde ölen gençlerin fotoğraflarını taşıyarak slogan attı. Gezi Parkı protestoları sırasında Antakya merkezde hayatını kaybeden Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan'ın hayatlarını kaybettikleri Armutlu mahallesindeki yere karanfil bırakan anneler Emel Korkmaz, Sayfi Sarısülük, Emsal Atakan ve Fayriye Yıldırım burada saygı duruşunda bulundu.

Pohurların yakıldığı yürüyüşte Ahmet Atakan'ın öldüğü yere gelen anne Emsal Atakan çocuğunun fotoğraflarını okşayıp gözyaşlarına boğuldu. Eylemde anneler kısa birer konuşma yaptı. Katılımcılar "Anneler ağlama çocukların burada" sloganları attı.

Bu arada kadınlara eşlik eden erkekler ile polisler arasında kısa bir süre gerginlik yaşandı. Sivil polislerin eylem alanından ayrılan bir grubun önünü kesmesi üzerine başlayan gerginlik araya girenler sayesinde engellendi. Kadınlar ellerinde pankartlarla eylemciler ve polis arasında güvenlik zinciri oluşturdu. Eyleme katılanlar kısa süre slogan atıp dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.