Dolar 34,2953
%0.38
Euro 37,5101
%-0.03
Altın 2.908,400
%0.66
Bist-100 9.021,00
%0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gıda ekipleri, şeker ve çikolata denetimlerini artırdı

Gıda ekipleri, şeker ve çikolata denetimlerini artırdı

Ramazan Bayramı arifesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı denetim ekipleri şeker, çikolata lokum, baklava imalathane ve satış noktalarında denetim başlattı.         Bayram öncesinde...

  • Ege Postası
  • 03.08.2013 - 14:31
Ramazan Bayramı arifesinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı denetim ekipleri şeker, çikolata lokum, baklava imalathane ve satış noktalarında denetim başlattı.

        Bayram öncesinde şeker, çikolata ve hamur tatlı satışlarında canlılık yaşanması Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. İl Müdürü Zekerya Erdurmuş, vatandaşlar merdiven altı ürünler ile araç kasasında satılan ucuz şekerleme ve çikolatalardan uzak durmasını istedi.

        Erdurmuş, bayram öncesinde cadde ve sokak aralarında, kaldırımlarda çikolata, şeker, lokum gibi tatlı satışının artığını belirtti. Vatandaşların kaliteli, sağlıklı şeker ve tatlı tüketmesi için kurum bünyesinde oluşturulan 50 kişilik 20 farklı ekibin il genelindeki çarşı, pazar, alış vermiş merkezleri ve şekerleme ile hamur tatlı üreten tesislerde bayram sonuna kadar denetim yapacağını ifade etti.

        Erdurmuş, vatandaşların şeker, çikolata satın alırken güvenilir markaların tercih etmelerini istedi. Ucuz, janjanlı ambalajlı şekerlemelerden uzak durulması çağrısında bulunan Zekerya Erdurmuş, "Bayramda vatandaşlarımızın sağlığıyla kimseyi oynatmayacağız. Sağlıksız ürün satan kişi ve işletmelere cezai müeyyideler uygulayacağız, satılan sağlıksız ürünlere de el koyacağız. Denetim ekiplerimiz il genelindeki çalışmalarını başlattılar. Vatandaşlar merdiven altı tabir edilen ürünlerden, kamyonet kasalarında maliyetinin altında satılan şekerleme, çikolata ve baklava gibi diğer hamur tatlılardan uzak dursun. Vatandaşlarımızın, bakanlığımızın kayıt belgesi olmayan işletmelerde üretilen şeker ve tatlıları almamasını rica ediyoruz. Halkımız, şeker ve çikolata alırken etiketlerin üzerini okusunlar. Son kullanım tarihi geçmiş, bayat veya sağlıksız ortamlarda satılan ürünleri almasınlar. Alo 174 Gıda Hattı'na, bu ürünlerin satıldığı yerleri bildirsinler. Biz anında gereğini yaparız. Halkımız bir de şeker, çikolata gibi tatlıları alırken etiket bilgilerinin yanı sıra fiziki görünümlerine de dikkat etsin." dedi.

"YEDİĞİMİZ ŞEKERLEME BAYRAMI ZEHİR ETMESİN"

        Gıda mühendisi Ahmet Altınay, vatandaşların ucuz şekerleme ve çikolatalardan uzak durmasının gerektiğini ifade etti. Altınay, bayramı fırsat bilen bazı art niyetli insanların son kullanım tarihi geçmiş ya da sağlıksız ortamlarda üretilen şekerleme ve çikolataları janjanlı ambalajlarla fabrikadan vatandaşa büyük indirim adı altında sattığına dikkat çekti. Altınay, "Bayramda tükettiğimiz tatlı ve şekerlemelerden kaynaklanan sağlık problemleri yaşamamak için merdiven altı ürünlerden uzak durmalıyız. Ağzımızı tatlandırmak için aldığımız şeker, çikolatanın bayramımızı zehir etmesine neden olmayalım." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.