Dolar 32,6153
%-0.14
Euro 35,3502
%-0.26
Altın 2.501,660
%-0.39
Bist-100 10.852,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Görevden alınan Delican'dan ilk açıklama: Aslında bir veda değil!

Görevden alınan Delican'dan ilk açıklama: Aslında bir veda değil!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevinden alınan ve yerine eski il başkanı Aydın Şengül’ün atandığı AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda hareketlilik sürüyor. Görevinden istifa eden AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, il binasında bir toplantı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Öte yandan devir-teslim töreninin yarın saat 11.00'de il başkanlığında yapılacağı bildirildi. Görevden alınan Delican'dan ilk açıklama

  • Ege Postası
  • 15.02.2018 - 16:40

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti İzmir İl Başkanlığı görevinden alınan Bülent Delican, görevden alınışını kişisel görmediğini, görev değişimini bir bayrak yarışı olarak gördüğünü söyledi. Başkan Delican, siyaseti kişilere indirgemediklerini, alnının ak, gönlünün rahat olduğunu söyledi.

ALNIM AKTIR VE GÖNLÜM RAHATTIR

İl başkanlığı görevinden alınmasının ardından yaptığı değerlendirmede, “Bizim kavgamızın kimlerle ve nelere karşı olduğu bellidir. Biz siyaseti kişilere indirgemeyiz. Milletimiz sırtımızı yasladığımız dağdır. Zalim olan her kimse düşmanımızdır. AK Parti çatısı altında görev almış hiç kimse bu gerçeğin dışında bir zafiyet taşımaz. Kişisel ikbal peşine düşmez. Ben de düşmedim. Alnım aktır ve gönlüm rahattır” dedi.

SÜRECİ KİŞESİL GÖRMÜYORUM

“Kutlu yürüyüşün parçası olmaya devam edeceğiz. Ve elbette yolumuz uzun. Önümüzde kongreler süreci var. Bu süreci iyi okumak ve gereklerini iyi tahlil etmek gerekli. Bugüne kadar vatan-millet sevdalısı hiçbir ak gönüllü yol arkadaşımın bu değişim sürecini kişisel görmeyeceğine inanıyorum” diyen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, kendisinin de  süreci kişisel görmediğini, “Ben de görmüyorum” sözleriyle dile getirdi.

KONGRELERİMİZİ YÜZÜMÜZÜN AKIYLA TAMAMLAYACAĞIZ

Partisinin il kongresinde yeniden aday olmayacağını da vurgulayan Bülent Delican, 4 yıl boyunca yaptığı görevde kendisine destek veren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür etmeyi ihmal etmedi:

“Diliyorum ki Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın öncülüklerinde kongrelerimizi de yolumuzdan, hedeflerimizden ve ufkumuzdan hiçbir şey kaybetmeden hayata geçirecek ve inşallah yüzümüzün akıyla tamamlayacağız.”

YAPTIĞIM ASLINDA BİR VEDA AÇIKLAMASI DEĞİL

Açıklamasının bir veda olmadığını da kaydeden Bülent Delican, “Yaptığım aslında bir veda açıklaması değildir. Partimizin, hareketimizin, davamızın birliğini ve gücünü gözetmeye elbette devam edeceğiz. Bugün meselelerimiz, derdimiz, bütün şahsi meselelerin üstündedir. AK Parti tüm bunların üstesinde gelebilecek kudreti bugüne kadar ortaya koyabildiyse,, vedaların değil özünde taşıdığı vefanın hakimiyetindendir. Tüm arkadaşlarıma, üyelerimize, çalışanlarımıza ve İzmir halkına çok teşekkür ediyorum” şeklinde  sürdürdü açıklamalarını.

SİYASETİN DİLİNİN NEZAKET OLDUĞUNU HİÇBİR ZAMAN İHMAL ETMEDİM

“Yıllardan beri dile getirdiğim gibi bizim için siyaset yapmak hizmet yarışının neferi olmaktır. Böyle baktık siyasete. Yola çıkış anımdan itibaren bu büyük yürüyüşün gönüllüsü oldum 46 aydan beri bu görevi temsil etmeye çalıştım. Çatısı altında birçok görev aldım. Hemen akabinde aynı yıl gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini yaşadık. Sonrasında da biliyorsunuz hain bir darbe girişimi oldu. Konak meydanında nöbet tuttuk. 4 büyük seçimi yönetmiş olduk. Onur duydum” diyerek konuşmasını sürdüren Bülent Delican, görev süresi boyunca uzlaşmacı yaklaşımdan ve nezaketten taviz vermediğini sözlerine ekledi:

“Yaptığımız hizmet ve reformlarda İzmir hassastı. İzmir’den yetişmiş bir AK Parti sevdalısı olarak yaşadığım şehrin insanlarına partimizin İzmir’e bakışını anlatmaya çalıştım. Muhalefetin algı siyasetinin tersine çevirmeye çalıştım. Teşkilatımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bu il binasını tesis ettik enerji ve kaynak kaybı yaşanmadan atılacak her adımın zeminini hazırlamış olduk. Bülent Delican olarak il başkanlığım boyunca partimin yol haritasına-siyasette tutarlılık ve süreklilik ilkesine bağlı kaldım. Uzlaşmacı yaklaşımla sorunların çözümünü kentin dinamikleriyle köklü olarak ele almayı her zaman yararlı buldum. Siyasetin dilinin nezaket olduğunu hiçbir zaman ihmal etmedim. Bundan sonra çalışmalarımıza devam edeceğiz."

DEVİR-TESLİM TÖRENİ YARIN
Öte yandan devir- teslim töreni 16 Şubat Cuma günü (yarın) saat 11:00’de il binasında gerçekleştirilecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.