Dolar 34,2909
%0.36
Euro 37,5042
%-0.05
Altın 2.921,110
%1.1
Bist-100 8.914,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Göztepe maçından sonra taraftarlar kulüp binasını talan etti

Göztepe maçından sonra taraftarlar kulüp binasını talan etti

Göztepe'nin, PTT 1. Lig'de İzmir Atatürk Stadı'nda oynadığı maçta Tavşanlı Linyitspor'a 1-0 mağlup olarak küme düşmesi, taraftarların büyük tepkisine sebep oldu. Taraftarlar, Atatürk Stadı'nda çıkardıkları olayların ardından...

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 13:33
Göztepe'nin, PTT 1. Lig'de İzmir Atatürk Stadı'nda oynadığı maçta Tavşanlı Linyitspor'a 1-0 mağlup olarak küme düşmesi, taraftarların büyük tepkisine sebep oldu. Taraftarlar, Atatürk Stadı'nda çıkardıkları olayların ardından kulüp binası ve Göztepe Gürsel Aksel Stadı'na saldırdı. Binalarıın camlarını kırıp içeri girerek masaları, dolapları ve kapıları kırdı. Bugün başlayan tespit çalışmalarına göre hasarın 100 binlerce lirayı bulduğu belirtildi.

Göztepe'nin dün 1-0 yenilgisiyle tamamlanan müsabakanın son dakikalarında koltukları kıran ve protokol tribününde müsabakayı seyreden kulüp yöneticilerine saldıran bazı taraftarlar, sahaya koltuk, musluk ve ayakkabı fırlattı. Polislerin biber gazıyla müdahale ettiği olaylarda, taraftarın yanısıra basın mensupları ve özel güvenlik görevlileri de etkilendi. Maçın son bölümünde stadyumdaki koltukların sökülerek sahaya fırlatılmasıyla başlayan olaylar, bitiş düdüğünden sonra stat dışına taştı. Çevredeki arabalara zarar veren, polise taş ve şişe fırlatan taraftarlara müdahale edildi. Daha sonra Güzelyalı'daki kulüp binasına giden Göztepeliler, buraya da büyük hasar verdi. Binanın dışındaki camların tamamı kırılırken içeriye de kapıları kırarak giren taraftarlar, üç kattan oluşan idari bölümü de talan etti. Bu bölümlerde birçok ofis malzemesi kullanılmaz hale geldi. Yalnızca kulüp binasının altındaki müzede hasar oluşmazken sabah saatlerinden itibaren görevliler temizlik çalışmaları başlattı. Taraftarların, güvenlik kamerası kayıtlarının tutulduğu bilgisayarları da kırdığı ancak kayıtların bulunduğu harddisklerin emniyet güçleri tarafından alındığı bildirildi. Taşkınlık çıkaran taraftarlar, Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın da cam ve kapılarını kırarak hasar verdi. Temizleme çalışmaları burada da başlatıldı. Saldırının ardından kulüp binası ve tesisleri viraneye döndü. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevlileri, stattaki hasarın tespiti için çalışmalara başladı.

Statta ve Güzelyalı’daki olaylarda, 13 polis memuru ve Çevik Kuvvet’te görevli iki emniyet müdürünün hafif yaralandığı öğrenildi. Kulüp binası ve tesisler haricinde, çok sayıda polis ve itfaiye aracının da zarar gördüğü kaydedildi. Emniyet yetkilileri, gözaltına alınan 34 taraftarın işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldığını bildirdi. Stat ve stat dışındaki bütün olayların polis kameralarınca kaydedildiği, karışan kişilerin tek tek tespit edilip haklarında işlem başlatılacağı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.