Dolar 34,2599
%0.06
Euro 37,6306
%0
Altın 2.921,040
%-0.02
Bist-100 9.120,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gül: Türk Kızılayı milletin ‘merhamet eli’

Gül: Türk Kızılayı milletin ‘merhamet eli’

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, vatandaşların, kan bağışı ve diğer yardımlarıyla, güzide kurumlardan Türk Kızılayı’nı desteklemeye devam edeceklerine inandığını söyledi.Cumhurbaşkanı Gül, Türk Kızılayı’nın kuruluş yıl dönümü...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 11:22
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, vatandaşların, kan bağışı ve diğer yardımlarıyla, güzide kurumlardan Türk Kızılayı’nı desteklemeye devam edeceklerine inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türk Kızılayı’nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar’a kutlama mesajı gönderdi. "145 yıldır insanlığın hizmetinde olan Türk Kızılayı, başarılı faaliyetleriyle halkımızın güvenine mazhar olmanın mutluluğunu yaşamaktadır.” ifadesiyle masajına başlayan Gül, kurulduğu günden bu yana özveriyle çalışan Türk Kızılayı’nın milletin “merhamet eli” olarak, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın, en zor anlarında insanlara yardım eli uzatan gönüllü bir hizmet ordusu olduğunu söyledi.

Gül, Türk Kızılayı’nın, Türk insanının yardımseverliğini, insani değerlere verdiği önemi ve ülkenin büyüklüğünü tüm dünyaya gösteren öncü ve örnek bir kurum olduğuna vurgu yaparak, şunları dile getirdi:
“Yurt içinde ve yurt dışında tüm felaketlerde “kara gün dostu” olarak insanların yardımına koşan, yürüttüğü insani yardım operasyonlarıyla büyük takdir toplayan Türk Kızılayı’nın bugün dünyanın saygın yardım kuruluşlarından biri haline gelmesi, benimsediği temel ilkeleri başarıyla uygulamasının tabii bir sonucudur.
Türk Kızılayı’nın, barınmadan kan ihtiyacının karşılanmasına ve sosyal yardıma kadar birçok alandaki gurur verici hizmetlerini, ulusal ve uluslararası seviyede layıkıyla devam ettireceğine inancım tamdır.
Vatandaşlarımızın, kan bağışı ve diğer yardımlarıyla, bu güzide kurumumuzu desteklemeye devam edeceklerine inanıyorum. Türk Kızılayı’nın kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, size, Kızılay'ın tüm çalışanlarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.