Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güler: Lice'de karakola saldıranlar uzun namlulu silah da kullandı

Güler: Lice'de karakola saldıranlar uzun namlulu silah da kullandı

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde karakola saldıran grubun molotof, el yapımı patlayıcıların yanı sıra uzun namlulu silahlar da kullandıklarını açıkladı.Bakan Muammer Güler ikisi bayan 65 kaymakam adayının...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 16:25
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde karakola saldıran grubun molotof, el yapımı patlayıcıların yanı sıra uzun namlulu silahlar da kullandıklarını açıkladı.

Bakan Muammer Güler ikisi bayan 65 kaymakam adayının 98. Dönem Kaymakamlık Kura Töreni'nde gazetecilerin Lice’de bir grubun karakola saldırısına ilişkin yapılan incelemeyle ilgili sorusuna cevap verdi. Diyarbakır ve Lice başsavcılıklarının incelemesinin yanı sıra, idari yöndenden de mülkiye ve jandarma müfettişlerinin de araştırmalarının sürdüğünü ifade eden Güler, “Şu anda gelecek raporu bekliyoruz. Hiçbir şeyin üzeri örtülü kalmaz. Hiçbir şey toplumdan gizlenmez. Şeffaf hesap verilebilir bir anlayışla bu hizmeti yürütüyoruz.” dedi.

Protestocuların bölgeye bir gün önce geldiğine işaret eden Güler, söz konusu bölgede ağırlıkla son iki yıldan beri ve bu yıl operasyonlar yaptıklarını kaydetti.
Bunlarla ilgili çevrede duyulan rahatsızlıkların ne olduğunu da bildiklerine aktaran Güler, “Ancak masum bir protesto gösterisi adı altında 200- 250 kişilik bir grup oraya getirilmiştir. Ancak bir gün öncesinde terör örgütünün tahriki ile teşviki ile vatandaşlar toplanmış ertesi gün protestoya getirilmiş. Zaten gelenlerin bir kısmı da o köyde oturanlar değil. Ancak o gösterilerden sonra içlerinden 50 kişilik bir grup o inşaatın çadırlarını, konteynerini yakmışlar, tel örgülerden atlayarak karakola saldırmışlar, atılan molotof kokteyler var, taşlar var, el yapımı patlayıcılar var. Olay yeri incelemesinde ortaya çıktı. Uzun menzilli silahlar kullanılmış. Karakola uzaktan yapılmış atışlar var.” diye konuştu.

Bakan Güler, daha önceki Hint keneviri sökümüne yönelik operasyonlarda zabıtaya karşı koyan, engellemek isteyenlerin de karakola, jandarmaya saldıranlar içinde olduklarını tespit ettiklerine dikkati çekti. Gruptakilerden olayın hemen akabinde bu olayı kendilerinin gerçekleştirdiğini de ifade edenler olduğunu dile getiren Güler, “Bunların hepsi çözüm sürecini akamete uğratılmasına yönelik nafile gayretlerdir. Bölge halkının bu konuda çözüm sürecine inancı vardır. Ancak herkesin bu konuda sorumluluk içinde davranması gerekir. Bu sadece AK Parti'nin değil bütün Türkiye’nin meselesidir.” Dedi.

CİZRE’DEKİ SÖZDE ASAYİŞ EKİBİ: 23 GÖZALTI

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cizre’de terör örgütünün sözde asayiş ekibine yönelik gerekli soruşturma ve operasyonlar sonucu şu ana kadar 23 kişinin gözaltına alındığını söyleyerek, “Bir anlık Cizre’nin belli mahallelerinde 4 dakikaya sığdırılmış mizanseni sanki devamlılık arz eden bir olaymış gibi kamuoyuna aktarmaya çalıştılar. Çözüm süreci hiçbir zaman alternatif bir devlet yaratma veya güvenlik gücü yaratma çabalarının süreci olamaz. Buna kimse izin veremez, kimse bizden bu konuda müsamaha bekleyemez. “ açıklamasını yaptı.

“KARAKOLLARLA İLGİLİ BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR”

Bakan Güler, yeni karakol yapılmasıyla ilgili bilgi kirliliği olduğuna da işaret ederek, “Bir kere devlet ihtiyaç duyduğu her yerde karakollar yapar. İhtiyaç duyduğu her yerde karakolların veya kalekolların fiziki tedbirlerini alır. Özellikle bu dönemde ilave yapılan hiçbir karakol yoktur. Hatta jandarmanın daha mobil olması için bunun ötesinde kapatılan karakollar var.” dedi.

“DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA 68 KARAKOL KAPATILDI”

Doğu ve Güneydoğu’da kapatılan karakol sayısının 68, Diyarbakır’da kapatılan karakol sayısının da 9 olduğunu kaydeden Güler,
“Ancak Diyarbakır’da bu arada 15 karakolunda güçlendirmesi yapılmaktadır. Doğu ve Güneydoğu’da 119 karakolu güçlendiriyoruz veya onları kalekollara çeviriyoruz. Ayrıca hudut bölgelerinde yapılan karakollar var. Bunlar da sınırdaki güvenliği artırmaya yöneliktir. Biz bu olayın gerisindeki arayışların ne olduğunu biliyoruz.” izahını yaptı.

4’Ü KADIN 6 TERÖR MENSUBU TESLİM OLDU

Terör örgütü mensubu 4’ü kadın 6 kişinin Habur’de güvenlik güçlerine teslim olduğunu da belirten Güler, geri çekilme sürecine ilişkin, “Gün ve gün takvime bağlanmış bir şey yok. Çekilme rakamının daha yukarıda olması bekleniyordu.” dedi.

İSTİHBARAT DAİRESİ’NE ÜLKÜCÜ ATAMA İDDİASI

Bakan Muammer Güler, Emniyet İstihbarat Dairesi’ne Ülkücü kökenli atama iddiasıyla ilgili olarak şu cevabı verdi: “Bizim hizmet anlayışımızda köken gibi bir şey yoktur. Onu söyleyeyim bir kere. Özellikle istihbarat gibi çok özel yetenek gerektiren bir dairedeki atamalarda böyle bir mensubiyet birinci kriter olarak aranmaz. Böyle bir kriter de söz konusu değildir. Çünkü istihbarat dairesinden de atanacak kişiler de her birimden atanacak kişiler değildir. Bizim kriterimiz mensubiyet değil, kıdemdir liyakattir, o işi en iyi yapabilecek, performansı gösterecek kişilerdir. Ve hassas görevlerde çalıştıracağımız kişilerden de beklentilerimiz budur. “



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.