Dolar 34,0912
%0.02
Euro 37,9563
%0.14
Altın 2.821,420
%0.18
Bist-100 9.774,00
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gümüşhane’de Mısır'a katliam tepkisi

Gümüşhane’de Mısır'a katliam tepkisi

Gümüşhane’de Kemaliye Camii’nde öğle namazının ardından Mısır’da yaşanan katliam protesto edildi. Protestocu grup ardından yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün,...

  • Ege Postası
  • 28.07.2013 - 16:04
Gümüşhane’de Kemaliye Camii’nde öğle namazının ardından Mısır’da yaşanan katliam protesto edildi. Protestocu grup ardından yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir ve vatandaşların katıldığı eyleme, sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Memursen İl Başkanı Veli Ağaç, Mısır’da 3 Temmuz Askeri darbesini barışçıl gösterilerle protesto eden Mısır halkının, kendi ordusunun saldırısına uğraması ve meydanın bir anda katliam alanına dönüşmesini kınadıklarını söyledi.

Ağaç, "Adeviyye meydanında toplanan milyonlarca sivil insan Mısır güvenlik güçleri tarafından meydanın girişinde saldırıya uğramış, saldırıda sivil halka karşı gerçek mermi kullanılmıştır. Saldırı sırasında güvenlik güçleri sivillere yönelik tamamen öldürme amaçlı ateş açmıştır. Saldırının akabinde verilen bilgilere göre 200’ün üzerinde ölü, 4500’ün üzerinde yaralı bulunmaktadır. Yaralılar için yeterli tıbbi müdahale sağlanamamaktadır. Ölü sayısı her geçen saat daha da artmaktadır." dedi.

Mısır’daki Adeviyye Meydanı’nın yanı sıra, çok sayıda sivilin toplandığı diğer meydanlara yönelik de askeri cunta rejimi tarafından daha büyük bir katliamın gerçekleştirileceği endişesi taşıdıklarını belirten Ağaç, bir an önce katliamın durması çağrısında bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.