Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gün işçinin günü

Gün işçinin günü

1 Mayıs İşçi Bayramı İzmir’de coşkulu kutlamalar eşliğinde başladı. Emek ve Dayanışma Günü olarak da kıtlanan İşçi Bayramı programları kapsamında belirlenen iki ayrı güzergah olan Basmane Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan emekçiler Gündoğdu Meydanı’na kortejler eşliğinde giriş yaptı. İstanbul’daki Taksim yasaklarının gölgesinde gerçekleşen gösterilere yaklaşık 100 bin emekçi katılım gösterirken, İzmir’de coşku ve heyecan hakimdi.

  • Ege Postası
  • 01.05.2014 - 11:32
Erman ŞENTÜRK / HABER SERVİSİ- DİSK, TÜRK-İŞ, KESK, TMMOB, TTB, Birleşik Kamu-İş, İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu önderliğinde düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına, çeşitli sendikalar, çok sayıda siyasi parti temsilcisi, yerel yöneticiler, sivil toplum örgütleri, emek ve dayanışma örgütleri, meslek odaları ve vatandaşlar katılım gösterdi. Kutlamalar nedeni ile kent merkezindeki ana yolların büyük kısmı trafiğe kapatılırken, 1 Mayıs İşçi Bayramı kapsamında yaklaşık 5 bin emniyet gücü görev yaptı.
Binlerce kişilik kortejin sloganlar ve pankartlar eşliğinde Gündoğdu Meydanı’nda yer alan tören alanına girişi sonrasında büyük bir coşku yaşandı.


İŞÇİNİN GÖZU KULAĞI TAKSİM’DEYDİ
Ana teması “Taşerona ve sömürüye hayır” ve “Eşitlik, özgürlük, dayanışma, birlik” olan bu seneki kutlamalara katılan yaklaşık 100 bin işçinin gün boyunca gözü kulağı Taksim’deydi. Sosyal medyada ve İstanbul’daki emekçi dostları vasıtası ile gelişmeleri takip eden İzmirli emekçiler, yapılan anonslar eşliğinde “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları ile İstanbul’a selam göndermeyi ihmal etmedi.


Alandaki kutlamalarda sadece işçi marşlarının çalınmasına izin verildi. Halay müzikleri ise çalınmadı. Alanda sık sık “Özgürlük savaşan işçilerle gelecek”, “İş, emek, özgürlük” sloganları atıldı.

Alana kımızı duvaklarla gelen gelinlik işçileri dikkat çekti. Ellerinde "Kırmızı gelinlik giydireceğiz özgür vatana" pankartı taşıyarak, sloganlar attılar.



5 BİN POLİS GÜVENLİĞİ SAĞLAYACAK
Kutlamaya katılanları geçen yılın aksine polis, sendikalardan da gelen teklif üzerine, Cumhuriyet Meydanı ile Ali Çetinkaya Bulvarı üzerine kurulacak olan arama noktalarından alana alacak. Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise, kutlamaları başından sonuna kadar, makam odasında kurulan özel sistemden takip ederek yönetecek. Alanlardaki polise ait canlı yayın araçlarından, MOBESE kameralarının kayıtlarını ve havadan polis helikopterinden aynı anda gelecek olan görüntüleri izleme imkanı bulunan Uzunkaya'nın, talimatlarını ona göre buradan vereceği öğrenildi. Gerekli görürse alana da gelebileceği bildirildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.