Dolar 32,5214
%0.02
Euro 34,9671
%-0.02
Altın 2.437,220
%0.06
Bist-100 10.446,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güney Afrika’dan Mursi’yi serbest bırakın çağrısı

Güney Afrika’dan Mursi’yi serbest bırakın çağrısı

Güney Afrika hükümeti, Mısır’da ‘darbe’ ile koltuğundan indirilen seçilmiş Devlet Başkanı Muhammed Mursi’nin serbest bırakılmasını istedi. Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, bütün partilere şiddet ve misillemeden...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 15:51
Güney Afrika hükümeti, Mısır’da ‘darbe’ ile koltuğundan indirilen seçilmiş Devlet Başkanı Muhammed Mursi’nin serbest bırakılmasını istedi. Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, bütün partilere şiddet ve misillemeden kaçınmaları çağrısı yapıldı.

Bakanlık sözcüsü Clayson Monyela, "Güney Afrika uluslararası kuruluşlara katılarak, Mısır’da 3 Temmuz’da hükümetin anayasaya aykırı olarak değiştirilmesinin ardından tutuklanan Cumhurbaşkanı Mursi ve diğer bütün siyasi tutukluların koşulsuz olarak serbest bırakılması çağrısı yapıyor” dedi.

Mısır’da tekrar anayasal düzene geçilmesi için bütün partilerin biraraya gelerek demokratik süreci başlatmalarının istendiği açıklamada, darbenin ardından yapılan protestolarda ölen insanlardan büyük endişe duyulduğu ifade edildi.

Öte yandan şu anda Mısır’da bulunan AB Dış Politika Sorumlusu Catherine Ashton Mursi ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.