Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güney Afrikalılar, Nelson Mandela’ya dua ediyor

Güney Afrikalılar, Nelson Mandela’ya dua ediyor

Nelson Mandela’nın 26 gündür hastaneden taburcu olmaması Güney Afrikalıları endişelendirmeye başladı. Binlerce Mandela hayranı, efsane liderlerinin Johannesburg’taki evinin önüne iyi dileklerini yazıkları kartlar ve çiçekler bırakıyor.Mandela’nın...

  • Ege Postası
  • 03.07.2013 - 15:58
Nelson Mandela’nın 26 gündür hastaneden taburcu olmaması Güney Afrikalıları endişelendirmeye başladı. Binlerce Mandela hayranı, efsane liderlerinin Johannesburg’taki evinin önüne iyi dileklerini yazıkları kartlar ve çiçekler bırakıyor.

Mandela’nın Hougton mahallesinde bulunan evinin önünde civardaki bir okulun öğrencileri ülkenin milli marşını okudu. Öğretmen Jenny Braun medyacılara yaptığı açıklamada, “ Mandela’ya vefamızı göstermek için buradayız. Ne zaman Mandela’nın sağlığı ile ilgili bir haber duysak heyecanımız doruğa çıkıyor. Hepimiz Mandela’yı sevginin, barışın ve toleransın kahramanı olarak görüyoruz,” sözleri ile duygularını aktardı.

94 yaşındaki Nobel Ödülü sahibi liderin evinin ve kaldığı hastanenin önüne bırakılan kartlar ve pankartlar üzerinde “ ‘Aklımızda ve kalbimizde sen varsın, hemen iyileş Madiba’, ‘Özgürlük’, ‘Umarız hemen iyileşirsin Tata’ dilekleri yazıldı.

Madiba olarak da anılan siyahî lider, akciğer enfeksiyonunun nüksetmesi ile 8 Haziran’da idari başkent Pretoria’daki Medi-Clinic Kalp Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Mandela’nın son durumunu an be an takip eden yerli ve yabancı medya mensupları da hastanenin ve evin önünde nöbet tutmaya devam ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.