Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güngör Kaya’ya büyük ilgi

Güngör Kaya’ya büyük ilgi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediyesi Meclis Üyesi Mak. Müh. Güngör Kaya’nın Aday Adaylığı başvurusuna destek için gelen Bucalılar ilçe binasına sığmayınca, Güngör Kaya basın açıklamasını dışarıda yapılmak zorunda kaldı. Önümüzdeki Yerel Seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Buca Belediye Başkan Aday Adaylığını resmen açıklayan Kaya’nın başvurusu Bucalılşar tarafından büyük ilgi gördü.

  • Ege Postası
  • 02.09.2013 - 15:07
İZMİR- CHP Buca İlçe Örgütü’nde Aday Adaylığına ilişkin dosyasını İlçe Başkanlığına teslim eden Güngör Kaya’nın, parti binası önünde yaptığı basın açıklaması halktan büyük ilgi gördü. Pek CHP’li, çeşitli derneklerin yöneticileri ve yüzlerce Bucalı’nın katılımıyla gerçekleşen basın açıklamasında Güngör Kaya, Buca için gerçekleştirmeyi planladığı projelerini -kendi deyimiyle-“Ufkun arkasındaki Buca’yı” anlattı.

Yaptığı basın açıklamasında, son 10 yıllık AKP iktidarı süresinde gerçekleşen tutuklamalara ve kamu alanlarına yapılan projelerdeki usulsüzlüklere değinen Kaya “İktidar ve yandaşları sefahat içinde yaşarken, halka reva görülen yoksulluk, işsizlik ve kula kulluk etmek oldu.” dedi.

AKP döneminin sona erdiğini, CHP iktidarının halkın iktidarı olacağını ve bu iktidarın yerellerde belediyeleri almaktan geçtiğini vurgulayan Güngör Kaya, “… cennet Türkiye’mizin tüm yerellerinden ışıyan halkın iradesi, Ankara’da Halk’ın Partisiyle halkın iktidarını kuracak.” dedi.”Toplumcu Belediyecilik” şiarıyla yola çıktığını söylen Güngör Kaya, CHP’yi iktidara yerel yönetimlerden taşıyacaklarını ifade ederek, kendi başkanlığı dönemi için tasarlamış olduğu Buca’yı açıklarken, Terzi Fikri ve Fatsa vurgusu yaptı.

Buca’yı “ufkun ardına” taşıyacağını belirten Güngör Kaya’nın projeleri içinde; Organik Tarım Kooperatifi, Güneş Paneli Tarlası, Çöp Ayrıştırma Merkezi, Nikah Sarayı, Spor kompleksi, Gençlik Merkezi, Modern semt evleri, Engelsiz Park, Kadın ve aile terapileri, Hayvan sahiplendirme Merkezi, Aquapark, Kongre Merkezi gibi projeler öncelik taşıyor.

CHP’nin Yerinde Dönüşüm ilkesine de değinen Güngör Kaya “Rantsal değil, kentsel dönüşüm” sloganıyla Buca’nın yerinde dönüşüme olan ihtiyacını vurguladı. Buca için; “Gecekonduları ve banliyöleriyle değil, modern yaşam alanlarıyla anılan bir kent olacak.” diyen Güngör Kaya, kendi başkanlığı döneminde Bucalı’nın İzmir’e değil, İzmir’in Buca’ya geleceğini ifade etti.



Kalabalık bir kitleye seslenen Güngör Kaya’nın basın açıklamasında bulunan il ve ilçe yöneticilerinin yanında, İzmir Ödemiş Dernek Başkanı İbrahim Akdeniz, Erzurum Tekman Dernek Başkanı Rıza Korkmaz, Ardahan Göle Kars Federasyon Başkanı Muzaffer Sarıtaç, Bitlis Ahlat Kültür ve Dayanışma Derneği BaşkanıSıddık Azap, Disk Genel İş Sendikası 3 nolu Mali Sekreter Mahmut Çelik, İzsu İşyeri Temsilciliği, Sarıkamış Dernekleri Federasyonu Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Zihinsel Derneği Genel Başkanı Muhitin Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir Bektaşi Alevi Kültür Derneği Başkanı, Ege Bölgesi Sivaslılar DernekleriFederasyonuBaşkan Vekili ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivas Gürünlüler Dernek Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Torbalı Sivaslılar Dernek Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yusuf Oğlan Köy Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Sivas Divriği Kültür Dayanışma Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kars Demokrat Dernekler Federasyon Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Temat Buca Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Buca Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri bulunarak Güngör Kaya’ya destek verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.