Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ortadoğu’da savaş istemiyoruz!

Ortadoğu’da savaş istemiyoruz!

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Balıkesir’de 10. Akçay İDA Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen panelde, Suriye’ye olası ABD müdahalesi ve AKP’nin savaş çığırtkanlıklarına karşı bir hareketin başlatılması ve halka halka genişletilmesi çağrısı yaptı.

  • Ege Postası
  • 02.09.2013 - 10:21
İZMİR- Güler konuşmasında şunları söyledi: “ABD yapımı emperyalist saldırılar, bölge üzerinde kabus gibi dolaşıyor. Gerçek dışı olduğu ortaya çıkan suçlamalarla ve ‘barış ve demokrasi getirme’ bahanesiyle gerçekleştirdikleri askeri işgallerde Afganistan’da, Irak’ta, milyonlarca insanın ölümüne, ülkelerin yıkımına neden oldular. Bugün aynı tezgah Suriye’de sahneye koyuldu. İngiliz parlamentosu, işgal kararına onay vermedi. Amerikan Obama, işgal kararını almak için Kongre’ye başvuruyor. G-20 ülkeleri 5-6 Eylül’de Rusya’da toplanıyor. Bizim Hükümet yetkilileri hayal kırıklığı içindeler; işgalin başlatılmasını sağlayamadıkları için telaşlı ve üzgünler. Onlar bu savaş bataklığına girmek için ne kadar gayret gösterirlerse biz onlardan daha fazla bir şekilde “emperyalist işgale ve savaşa hayır” diye haykıracağız. Suriye’ye müdahaleyi engellemek için var gücümüzle mücadele edeceğiz.Bugün 1 Eylül, Dünya Barış Günü. Bugünden itibaren bildirilerimiz, açıklamalarımız birbirini izlemeli; halka halka birbirine eklenmeli. Şimdi emperyalist işgallere ve savaşa karşı ülkemizde ulusal, dünyada da uluslararası demokratik cepheörme zamanı.”

Suriye açık, biz gizli hedefiz!
Irak, Suriye ve İran’ı açıkça hedef almış işgal planlarında zayıf halkanın Türkiye olduğunu belirten Güler, “bölgemizde yükselen ateşin sönmesi bize bağlı” dedi. Güler bu saptamasını şöyle açıkladı: “Türkiye’de bir ‘barış ve çözüm/demokrasi süreci’ yaşanıyor. Bu süreç ‘barış süreci’ değil; çünkü etnik-terör silahları bırakmaya yanaşmıyor. Oysa barış, silahların terk edilmesinden ibarettir. Bu süreç çözüm/demokrasi süreci de değildir. Çünkü AKP ve PKK el birliğiyle Kürt sorununun Türk sorunu olduğunda anlaşmıştır. Bu ortaklar, Anayasa’dan başlayarak ülkemizde Türk vatandaşlığını ortadan kaldırmak, böylece ulusal devleti çökertmek hedefini güdüyorlar. Bize, Türkiyelilik ya da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı formülüyle etnikçi, çok resmi dilli bir anayasa, devlet yapısı dayatıyorlar. Ülkemizi orta doğu ülkelerindeki sahte barış-sahte demokrasi bataklığına iten en temel araçları budur. Bu, Türkiye’yi açık hedef haline getirme ve direnme gücünü yitireceği bir kaosa sürükleme hazırlığıdır. Bu planı bozmalıyız. Hem komşularımız hem de kendi geleceğimiz için, işgal ve savaş histerisini bozguna uğratmalıyız.”
Diren Suriye, Türk Ulusu seninle!
Konuşmasında, CHP’nin 4 Ekim 2012 Suriye tezkeresine onay vermeyerek Suriye’nin işgaline ortak olmayacağını bir yıl önce kanıtladığını belirten Güler, yurtta barış için “ulusal demokratik cephe” ve dünyada barış için de “enternasyonal demokratik cephe” inşa edilmesi gerektiğini dile getirdi. Panelin bitiminde “Diren Suriye, Türk ulusu seninle” diyerek Suriye bayrağı açtı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.