Dolar 34,0898
%-0.02
Euro 38,0762
%-0.04
Altın 2.874,500
%-0.02
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe'de GDO paneli

Güzelbahçe'de GDO paneli

Güzelbahçe Kent Konseyi ve GÜLDER tarafından teması “Tarım ve sağlıklı yaşam” sloganı “Doğayla barış, sağlıkla uzun yaşa” olan panel düzenlendi.

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 10:25
İZMİR - Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi ve Tarım Ekonomisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Tayfun Özkaya, Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa, Böcek Biliimi Uzmanı Dr. Füsun Tezcan ve Yüksek Ziraat Mühendisi Nihal Ciğerim katıldı. Güzelbahçe Kent Konseyi Başkanı Özan Parlar'ın yönettiği panelde 'organik tarım', 'GDO'lu ve yerel tohumlar', 'Tarım ilaçlarının insan sağlığı üzerindeki etkileri' tartışıldı.
Konuşmacılardan Prof.Dr. Tayfun Özkaya, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) tohumların açlık sorununu çözmediğini, tam tersine derinleştirdiğini savundu ve şöyle dedi:
“GDO'lu tohum üreticileri beşikten mezara kadar bize hizmet ediyor. Çünkü hem tohum üretiyor, hem de onun yarattığı yan etkiler sonucu meydana gelen hastalıklara karşı ilaç üretiyor. Yani kanser ilaçlarının üreticileri aynı zamanda GDO'lu tohum üreticileridir. Yakında bu firmalar cenaze levazımatçılığı işine girerse hiç şaşırmam.”
Konuşmacılara panel sonunda teşekkür ederek plaket sunan GÜLDER Başkanı Turgut İnel, “Paneli izlemeyen hemşerilerimiz çok şey kaybetti. Umarım bundan sonra düzenleyeceğimiz etkinliklere katılım daha fazla olur” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.