Dolar 33,8935
%0.03
Euro 37,6010
%-0.04
Altın 2.810,550
%0.81
Bist-100 9.685,00
%1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe’de hastane gibi hayvan bakımevi

Güzelbahçe’de hastane gibi hayvan bakımevi

Güzelbahçe Belediyesi'ne bağlı Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nde sokak hayvanları tedavi ediliyor, aşılanıyor ve kısırlaştırılıyor, adeta bir hastane gibi hizmet veriyor.

  • Ege Postası
  • 14.03.2013 - 11:55
İZMİR - Güzelbahçe Belediyesi'ne bağlı Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nde sokak hayvanları tedavi ediliyor, aşılanıyor ve kısırlaştırılıyor, adeta bir hastane gibi hizmet veriyor.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, ilçedeki hayvanseverlerle ele ele vererek geçici bakımevine işlerlik kazandırdıklarını belirterek, “Sevimli dostlarımızı
yasalar gereği sokaktan alıp, kısırlaştırdıktan ve aşılarını yaptıktan sonra yeniden aldığımız yere bırakmak zorundayız. Bu nedenle Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı veterinerimiz geçici bakımevine getirilen sokak hayvanından 838'ine iç ve dış parazit ile kuduz aşısı yapmış. Yine çeşitli nedenlerle (trafik kazası veya yaralanma gibi)geçici bakımevine getirilen 102 sokak hayvanı tedavi edilmiş, 271 sokak hayvanı ise kısırlaştırılmış” dedi

HAVALAR ISINDI, SAHİPLENME ARTTI

Havaların ısınmasıyla birlikte Güzelbahçe Belediyesi'ne bağlı Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nde kalan sokak hayvanlarını sahiplenenlerin sayısında artış olduğu belirtildi. 2011 yılının ekim ayında hizmete giren bakımevinde ilk yıl 37, geçen yıl 69 sokak hayvanı sahiplendirilirken, sadece bu yıl son 15 günde 21 kedi ve köpek sahiplendirildi.

Bu arada Sokak Hayvanları Bakım Evi yetkilileri, başıboş köpeklerin artışına, sokaklardaki kontrolsüz beslenme ve kontrolsüz üremenin neden olduğu dile getirerek, şu uyarılarda bulundu:
“Vatandaşlar sokaklarda iyi niyetle besledikleri köpeklerin bir anlamda kontrolsüz biçimde üremelerine neden oluyor. Evde ya da bahçede bakılan evcil hayvanların aşılarının yapılmasına, kulaklarına küpe takılarak işaretinin yapılmasına, parazitlerle ilgili ilaçlamaya özen gösterilmesi gerekiyor.”


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.