Dolar 34,2465
%0.01
Euro 37,6064
%0.02
Altın 2.909,900
%-0.4
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP İzmir'in 'Birtane'si dört dil biliyor

HDP İzmir'in 'Birtane'si dört dil biliyor

HDP İzmir milletvekili adayı Mülkiye Birtane, İngilizce, Almanca, Kürtçe ve Türkçe biliyor. Tiyatro yönetmeni olan Birtane, koroda solo şarkı söylüyor.

  • Ege Postası
  • 24.10.2015 - 10:08
HDP İzmir 1. bölge 2. sıra milletekili adayı Mülkiye Birtane, Van 100. Yıl Üniversitesi'nde İngilizce öğretmenliği yaparken siyasi nedenlerle ayrıldı, lise öğretmenliğinden emekli oldu. 2011 yılında Kars'tan bağımsız milletvekili seçilen Birtane'nin parti eğitmenliği sürerken İzmir 1. bölgedeki Kürt oylarını artırmak amacıyla aday gösterildi. İngilizce, Almanca, Türkçe bilen Birtane, Kürtçe'nin kurmanci, zazaki ve sorani lehçelerini de rahatlıkla konuşabiliyor. Birtane, "Dil bilimci olduğum için dile yatkınlığım var ve çabuk öğreniyorum. İngilizce öğretmeniyim, Almanca'yı çocuklarımdan öğrendim.


İhtiyaç olduğu için Kürtçe'nin lehçelerini öğrendim. Kürtçe kursunda öğretmenlik yapıyorum" dedi. Tiyatro yönetmenliği de yapan Birtane, oyunculuğun yanı sıra sesinin de çok güzel olduğunu belirterek, korolarda solo şarkılar söylediğini anlattı. 

2011 Genel seçimlerinden "Kars'ın sesi olacağım" diyerek, meclise gittiğini ve bu sözünü tuttuğunu ifade eden Birtane bu kez "İzmir'in sesi, kulağı gözü olacağım" diyerek oy istediğini söyledi. Birtane, "Gaziemir, Buca, Karabağlar'da öyle sokaklara girdim ki Doğu'nun en geri kalmış yerinden daha kötü durumda. Büyükşehire yakışır bir kent planlaması yok. Göçe uygun kentleşme yapılmamış. Yağmur yağıyor, sokaklar göle dönüyor. İzmir, bu görüntülere muhtaç değil. Emeğinin karşılğını almayan emekçiler, işçiler var. Birilenin emeği üzerinden birilerinin kazanç sağlanmasına 'dur' demek gerekiyor. Bütün bunlar demokrasi, insan hakları ve eşitlikle gelecek diye düşünüyorum. 2011'de girdiğim mecliste nasıl Kars'ın sesi olduysam bu seçimde layık görürlerse İzmir'in sesi, kulağı, gözü olacağım" dedi. (Elif DEMİRCİ /DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.