Dolar 34,2558
%0.33
Euro 37,5967
%-0.46
Altın 2.913,870
%-0.07
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hacı adayları, Kabe maketi etrafında tavaf provası yaptı

Hacı adayları, Kabe maketi etrafında tavaf provası yaptı

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinden bu yıl hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adayları, Kabe maketi etrafında sa'y ve tavaf provası yaptı. Birecik Ulu Camii'nde perşembe günleri 09.00-12.30 saatleri...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 15:27
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinden bu yıl hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adayları, Kabe maketi etrafında sa'y ve tavaf provası yaptı. Birecik Ulu Camii'nde perşembe günleri 09.00-12.30 saatleri arasında yapılan seminerlere hacı adayları yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca, kafile düzenlerinin oluşmasından sonra kafile başkanı, din görevlileri ve kafiledeki hacı adaylarına tekrar seminer verileceği belirtildi.

        Seminerle ilgili bilgi veren Birecik İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, "Bu yıl ilk kez seminerlerde görev alacak personeli Ankara’da eğitime tabi tuttu. İşte bu bilgilendirmeyi de biz ilçe müftülükleri olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatları doğrultusunda yerine getiriyoruz. Bu yıl bu bilgilendirme faaliyetlerine daha da erken başladık. Dört hafta boyunca her perşembe günü düzenlenecek olan seminerlerde hacı adaylarımıza hac öncesi hareket tarzı, hac ibadetinin yapılış şekli, hacı adaylarının yolculuk ve ikametlerinde davranış şekilleri ile dini ve sosyal eğitim vermeyi slaytlar ve teknolojik araç ve gereçler ile beraber Kabe maketi üzerinde uygulama yaparak öğretmeyi hedefledik." dedi.

        Hacı adaylarının, seminerde öğrendikleri sayesinde ibadetlerini daha kolay ifa edeceğini belirten Solmaz, "Kutsal topraklara gidiş ve dönüş seyahatlerinde bir takım sıkıntılar yaşanabilir. Ancak hacı adaylarının bu konularda çok ama çok sabırlı olmaları gerekir. Hac farizası İslam'ın beş şartından biridir. Ülkemizde her yıl kurada ismi çıkan 100 bine yakın vatandaşımız kutsal topraklara gidip hacı olmak için bu görevini ifa ediyor. Bu yolculuk sıradan bir yolculuk değil, kalbi imar yolculuğudur. Bu yolculuk adeta yeniden doğma yolculuğudur. Bu yolculuğa çıkarken maddi ve manevi bir takım hazırlıklar gerekiyor. Şimdiden tüm hacı adaylarımızın hacılarının mebrur ve makbul olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

        Seminerden sonra cami içindeki Kabe maketi etrafında uygulamalı hac provası yapıldı. Yapılan uygulamalı tavaf ve sa’y, tüm hacı adaylarının katılımıyla gerçekleştirildi.

        Seminere katılan hacı adayları seminerden ve uygulamalı hac provasından çok etkilendiklerini ifade ederek Birecik Müftüsü Mekki Solmaz ve vaiz Fahri Başar’a teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.