Dolar 34,2680
%0.08
Euro 37,6435
%0.03
Altın 2.907,000
%-0.5
Bist-100 9.030,00
%-0.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hanau Kültür Festivali renkli geçti

Hanau Kültür Festivali renkli geçti

Almanya'nın Hanau şehrinde faaliyet gösteren Brüder Grimm Eğitim Kurumları üç gün süren kültür festivali düzenledi. Festivalde Anadolu’nun çeşitli lezzetleri, kukla gösterisi, sürpriz çekilişler katılımcıları memnun etti.Kukla sanatçısı...

  • Ege Postası
  • 10.06.2013 - 10:31
Almanya'nın Hanau şehrinde faaliyet gösteren Brüder Grimm Eğitim Kurumları üç gün süren kültür festivali düzenledi. Festivalde Anadolu’nun çeşitli lezzetleri, kukla gösterisi, sürpriz çekilişler katılımcıları memnun etti.

Kukla sanatçısı Hakan Arısoy’un oynattığı farklı kültürlerden kuklalar ilgi gördü. Zeybek, Ankara oyunları gibi oyunlarla sahne alan kuklalar, dans edip saz çaldı. Dünyanın farklı noktalarında program yapan Hakan Arısoy, kuklaların diliyle yaşamı sahneye taşıdıklarını söyledi.

Festivalle ilgili konuşan Brüder Grimm Eğitim Kurumları Eğitim Danışmanı Süleyman Dündar, bu festivalin beş yıldır yapıldığına dikkat çekerek gelenekselleştiğini belirtti.

Dündar; Almanca, İngilizce, Matematik, Türkçe gibi dersler, göçmenler için Almanca ve uyum kurslarının yanında Alman, Türk, İtalyanları bir araya getiren kültürel etkinlikler de yaptıklarını söyledi.

Festivalde, katılımcılara kitap setleri, eğitim çekleri, Türkiye’ye uçak biletleri, alışveriş kuponları gibi birçok sürpriz hediye kura ile takdim edildi. Bir kişi ise Umre ile ödüllendirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.