Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hayırsever işadamı kız öğrenci yurdu yaptırdı

Hayırsever işadamı kız öğrenci yurdu yaptırdı

Hayırsever işadamı Bedir Yılmaz, Osmaniye’ye 100 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu yaptırdı.Osmaniye merkez Cevdetiye beldesinde Ahmet Cevdet Paşa Anadolu Lisesi’ne yapılan Bedir Yılmaz Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışına Vali Celalettin...

  • Ege Postası
  • 11.05.2013 - 14:56
Hayırsever işadamı Bedir Yılmaz, Osmaniye’ye 100 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdu yaptırdı.

Osmaniye merkez Cevdetiye beldesinde Ahmet Cevdet Paşa Anadolu Lisesi’ne yapılan Bedir Yılmaz Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışına Vali Celalettin Cerrah ve hayırsever işadamı Bedir Yılmaz ile Osmaniye Milletvekili Suat Önal ve Osmaniye protokolü katıldı. Törende konuşan hayırsever işadamı Bedir Yılmaz, "Bugün çok mutluyum. Dört kızım bir gelinim vardı, şimdi bu yurtta kalacak öğrencilerle birlikte 105 kızım oldu." dedi.

Birçok sanayi kuruluşunun yapılabileceğini, fakat insanlar eğitimsiz olursa bu sanayi kuruluşlarının bir işe yaramayacağını belirten Bedir Yılmaz, "Eğitim her zaman öncelikli olmalı. Allah, okullar, yurtlar ve insanlara yararlı olacak yerler yaptırmayı herkese nasip etsin." diye konuştu.

Osmaniye Milletvekili Suat Önal ise “Osmaniye’de okul yaptırma konusunda büyük gayret gösteren Sayın Valimiz Celalettin Cerrah Beyefendi başta olmak üzere hayırseverlerimize, Bedir Yılmaz Beyefendiye de çok teşekkür ediyor, yurdumuzun Osmaniye’ye hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali Celalettin Cerrah ise kız yurdunun açılışına ayrı bir önem verdiğini ifade ederek, “Kız çocuklarımız Osmaniye’ye okumak için çevre illerden geliyorlar. Osmaniye’de eğitimin kalitesinin yüksek olması nedeniyle ilimizi tercih ediyorlar. Bizden tek istekleri var; onlara rahat çalışabilecekleri bir ortam sunmamız.” dedi.
Hedeflerinin bin derslik olduğunu ama bugün gelinen noktada bin 173 dersliğe ulaşıldığını kaydeden Vali Cerrah, eğitime hayırsever katkısı ve devlet ödeneği ile birlikte 108 milyon TL harcanıldığı bilgisini verdi. Cerrah, “Devletimiz eğitime çok önem veriyor. Bu nedenle eğitimin en iyi seviyeye ulaşabilmesi için eğitime önemli miktarda yatırım yapılıyor.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Celalettin Cerrah, kız yurdunu yaptıran hayırsever işadamı Bedir Yılmaz’a teşekkür belgesi verdi. Törenin devamında Bedir Yılmaz Kız Öğrenci Yurdu'nun açılışı Vali Celalettin Cerrah, hayırsever işadamı Bedir Yılmaz ve diğer protokol mensupları tarafından yapıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.