Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hayvan sevgisi öğretiliyor

Hayvan sevgisi öğretiliyor

İzmir Veteriner Hekimler Odası ile Olgu Anaokulu’nun ‘Yalnız Değilsiniz’ projesi sayesinde miniklere ‘Dünyada yalnız olmadıkları, doğayı ve yaşamı hayvanlarla paylaştıkları hatırlatılıyor.’

  • Ege Postası
  • 21.07.2013 - 09:32
İZMİR- Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün yürütücülüğünü üstlendiği proje kapsamında Veteriner İşleri Müdürlüğü’nü ziyaret eden minikleri belediye meclis üyeleri ile yöneticiler ve veteriner hekimler konuk etti. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, çocuklara hayvanları sevdirecek projenin TÜBİTAK tarafından da desteklendiğini hatırlatarak, vatandaşları sahipsiz hayvanlara kucak açmaya davet etti.
6 ay sürecek projenin dört dönem halinde uygulanacağını kaydeden Veteriner Hekim Sait Tong, 4-5-6 yaş olmak üzere toplam 60 anaokulu öğrencisinin proje kapsamında hayvanları yakından görüp tanıyacağını belirtti. Tong, “Kuş Cenneti ve Konak Belediyesi Veterinerliği’ne giderek çocuklara hayvanları gözlemleme olanağı sunuyoruz. Onları daha yakından tanıyorlar. Hayvanlara dokunuyorlar, besliyorlar, seviyorlar. Veteriner arkadaşlarımız da çocuklara görsel bir sunum yaparak evcil hayvanlar, hayvan davranışları, sokak hayvanları, beslenmeleri, aşılanmaları, sahipsiz hayvanların nasıl sahiplenileceği, veteriner hekimin ne yaptığı gibi konularda bilgi veriyor. Amacımız; çocukların, hayatı paylaştığımız hayvanları daha yakından tanıması ve bilinçlenmesi” diye konuştu.
Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ender Çam da miniklerin hayvanları çok sevdiğini belirterek, “Burada sokağa terk edilmiş, yaralı, bakıma, sevgiye muhtaç hayvanlarımızın yanı sıra sağlıklı yavrular da var. Çocuklardan bazıları ilk kez bir kediye, köpeğe bu kadar yakın oluyor. İlk kez dokunuyor, seviyor. Hem varsa korkularını yeniyor hem de burada yaşayan hayvanları yakından tanıyor” dedi. Çam, isteyen vatandaşların veterinerlikte bulunan hayvanları sahiplenebileceklerini belirtti.

ÇOCUKLAR FARKLI BİR GÜN YAŞADI

Çocuklar, veteriner gözetiminde öğretmenleriyle birlikte yavru köpeklerin bakımını yaptılar, beslediler, sevdiler. Yaralı köpeklerle de ilgilenen minikler bakımları konusunda bilgilendirildi. Farklı bir gün geçirmenin ve hayvanları tanımanın mutluluğunu yaşayan minikler, akıllarına takılan soruları da sormayı ihmal etmedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.